Solna stad

Nu införs digital betalning av boendeparkering i Solna

Dela

Med start lördagen den 15 juni 2019 är det möjligt att betala för boendeparkering via telefonen. Månads- och säsongsmärken, som tidigare endast gått att köpa hos återförsäljare, finns nu ett par knapptryck bort i de parkeringsappar staden har samarbete med.

Solna stads digitala utveckling fortsätter med digital betalning för boendeparkering. Från och med lördagen den 15 juni kan alla cirka 14 000 Solnabor med boendeparkeringstillstånd knappa in boendeparkeringen via telefonen istället för att åka till en återförsäljare eller söka efter en parkeringsautomat. Det fysiska månads- eller säsongsmärket kommer inte längre att behövas för den som betalar via telefonen, då parkeringsvakterna kontrollerar biljetten via avläsningsapparat. 

– Äntligen! Digital betalning av boendeparkeringen är efterlängtat. Det kommer underlätta vardagen för tusentals solnabor med boendeparkeringstillstånd och ligger helt i linje med stadens ambitioner med parkering i Solna, säger Magnus Persson, tekniska nämndens ordförande, Solna stad.

Gäller från betalningstillfället

Tidigare har det varit möjligt med digital betaljning för besöksparkering via telefonen. Det kommer fortsättningsvis gå att köpa månads- och säsongsmärke hos återförsäljare och dygnsparkering i parkeringsautomater med Taxa A. En nyhet är att de 30 respektive 90 dagar som knappas in via telefonen börjar gälla från betalningstillfället och således inte följer de tidigare månadsintervallerna.

Länkar

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum