Järfälla Kommun

Nu inviger vi Huset på höjden - en kulturell mötesplats i Järfälla

Dela

Nu inviger vi mötesplatsen Huset på höjden, ett kultur- och aktivitetshus för alla åldrar där såväl privatpersoner som föreningar kan boka studios för film-, musik- och podproduktion. Det finns även lokaler för dans, drama, matlagning, bild, filmvisning och möten. Det ska vara ett hus där initiativen och innehållet kommer från dem som verkar i huset.

I Jakobsberg öppnar snart det nya kultur- och aktivitetshuset Huset på höjden. Huset blir en mötesplats för kulturintresserade i Järfälla där föreningar kan boka lokaler för dans, drama, matlagning, bild, filmvisning och möten. Privatpersoner och föreningar är välkomna att boka studios för film-, musik- och podproduktion.

– Ett samhälle som håller ihop behöver platser där människor med olika bakgrund och livssituation kan mötas kring gemensamma intressen. Vi har under mandatperioden satsat stort på kultur, idrott och att öppna upp fler mötesplatser för föreningar runt om i kommunen. Jag hoppas att Huset på Höjden kommer att bli ett uppskattat besöksmål för alla Järfällabor, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

I huset finns en husvärd och ett café, men det är de aktiva i huset som står för innehållet i verksamheten.

– Tanken är att initiativen ska växa fram inifrån huset, där de som verkar i huset själva anordnar temakvällar av olika slag. Det kommer i vissa fall finnas öppna event, men det är bara en liten del av verksamheten, säger Erika Magnusson, verksamhetsledare för Huset på höjden.

Huset invigs den 11 oktober och öppnar för verksamhet från den 27 oktober. Öppettider från den 27 oktober är måndag-tisdag 11-19, onsdag 11-21, torsdag-fredag 11-19 samt lördag 11-15.

Invigningen sker den 11 oktober kl. 18 i Huset på höjden, Engelbrektsvägen 45 i Järfälla.

Välkommen!

Mer information

Erika Magnusson, verksamhetsledare Huset på höjden, hph@jarfalla.se, 08-580 226 02. 

Nyckelord

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum