Stockholms stad

Nu inviger vi nyrenoverade Brunkebergstorg

Dela

Ett av stadens historiskt mest betydelsefulla torg har bytt skepnad. Stockholms stad har i samarbete med AMF Fastigheter renoverat Brunkebergstorg för att det åter ska bli en av stadens mest attraktiva mötesplatser. Den 31 augusti inviger vi nya Brunkebergstorg med en dag full av aktiviteter. Dagen inleds med en pressfrukost där Stockholms stad och AMF Fastigheter tillsammans presenterar förvandlingen av torget.

10.30 – 11.15: Invigning med pressfrukost
Vi inleder med en hyllning till torgets förflutna, där arkitekturhistorikern Martin Rörby lär oss vad platsen har betytt för Stockholm i olika skeden av stadens historia. Stockholms trafikborgarråd Daniel Helldén (MP), finansborgarråd Karin Wanngård (S) och AMF Fastigheters VD, Mats Hederos, berättar om den gemensamma satsningen att tillsammans förvandla Brunkebergstorg till en av stadens mest levande och inbjudande mötesplatser. Efter frukosten bjuder Martin Rörby och Stockholms stads projektledare Kristina Menyes Nyman in till guidade turer på torget innan vi öppnar upp för allmänheten.

12.00 – 22.00: Torgfest
Klockan 12.00 öppnas hela Brunkebergstorg upp för allmänheten. Uteserveringarna fylls av musik från DJ:s från hotellen Hobo och At Six och guidade turer erbjuds av Martin Rörby och författaren Stella Fare. Vid 16.00 – 22.00 flyttar festen upp på scenen med kulturframträdanden, modevisning, DJ-underhållning och livemusik.

Hela programmet för eftermiddagen och kvällen finns på: stockholm.se/brunkebergstorg

Välkommen!

Plats: Brunkebergstorg

Tid: Invigning torsdag 31 augusti, kl. 10.30. (frukost från 10.00)

OSA senast 30 augusti till: cecilia.osterholm@amffastigheter.se, +46 72 579 75 41

Kontakt
: Erik Söderberg, pressansvarig, trafikkontoret: tel. 08-508 262 82, erik.soderberg@stockholm.se

Nyckelord

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Språkstöd på årets Vuxmässa23.10.2018 09:46Pressmeddelande

Torsdag – fredag, 25-26 oktober, flyttar Stockholms stads anordnare inom vuxenutbildning in på Kulturhuset Stadsteatern. Mässan är till för alla stockholmare som funderar över nästa steg mot utbildning och jobb. Stockholms stad har satsat på att göra mässan mer tillgänglig, både genom att göra det enklare att hitta i lokalen, och genom att bemanna mässan med olika stödfunktioner. På mässan kommer besökare att kunna få stöd på sitt förstaspråk, bland annat somaliska, arabiska och dari.

Översikt av Stockholmsenkätens resultat för Skärholmens stadsdelsförvaltning 201817.10.2018 13:48Pressmeddelande

När det gäller ANDT-frågor ser vi ett fortsatt positivt resultat när det gäller alkoholkonsumtion, tobak och narkotika. Inga stora variationer har skett över tid. Vad det gäller brott har Skärholmens stadsdelsförvaltning flera utmaningar samtidigt som tryggheten bland flickor ökat. Vi ser också ett ökat deltagande av både flickor och pojkar på fritidsgårdar/mötesplatser: för år 9 ligger Skärholmen högst i staden när det kommer till flickors deltagande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum