Stockholms stad

Nu inviger vi nyrenoverade Brunkebergstorg

Dela

Ett av stadens historiskt mest betydelsefulla torg har bytt skepnad. Stockholms stad har i samarbete med AMF Fastigheter renoverat Brunkebergstorg för att det åter ska bli en av stadens mest attraktiva mötesplatser. Den 31 augusti inviger vi nya Brunkebergstorg med en dag full av aktiviteter. Dagen inleds med en pressfrukost där Stockholms stad och AMF Fastigheter tillsammans presenterar förvandlingen av torget.

10.30 – 11.15: Invigning med pressfrukost
Vi inleder med en hyllning till torgets förflutna, där arkitekturhistorikern Martin Rörby lär oss vad platsen har betytt för Stockholm i olika skeden av stadens historia. Stockholms trafikborgarråd Daniel Helldén (MP), finansborgarråd Karin Wanngård (S) och AMF Fastigheters VD, Mats Hederos, berättar om den gemensamma satsningen att tillsammans förvandla Brunkebergstorg till en av stadens mest levande och inbjudande mötesplatser. Efter frukosten bjuder Martin Rörby och Stockholms stads projektledare Kristina Menyes Nyman in till guidade turer på torget innan vi öppnar upp för allmänheten.

12.00 – 22.00: Torgfest
Klockan 12.00 öppnas hela Brunkebergstorg upp för allmänheten. Uteserveringarna fylls av musik från DJ:s från hotellen Hobo och At Six och guidade turer erbjuds av Martin Rörby och författaren Stella Fare. Vid 16.00 – 22.00 flyttar festen upp på scenen med kulturframträdanden, modevisning, DJ-underhållning och livemusik.

Hela programmet för eftermiddagen och kvällen finns på: stockholm.se/brunkebergstorg

Välkommen!

Plats: Brunkebergstorg

Tid: Invigning torsdag 31 augusti, kl. 10.30. (frukost från 10.00)

OSA senast 30 augusti till: cecilia.osterholm@amffastigheter.se, +46 72 579 75 41

Kontakt
: Erik Söderberg, pressansvarig, trafikkontoret: tel. 08-508 262 82, erik.soderberg@stockholm.se

Nyckelord

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Hantverkargatan 3
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum