Clarion Hotel Post

NU INVIGS JULEN I GÖTEBORG

Dela

Idag den 15 november invigs julen enligt tradition på Drottningtorget i Göteborg när den gigantiska julrosetten tänds till tonerna av julmusik. Likt i fjol visas Faktums nya julkalender upp, i år med temat "Om jag hade stålar". Stadens alla invånare välkomnas återigen på en julfika med glögg och pepparkakor.

Clarion Hotel Post
Clarion Hotel Post

Evenemanget startar 17:00, den stora rosetten kommer att tändas kl 17:30 och inviger därmed julen till tonerna av kören Göteborgs Gospel Inc. På plats finns som alltid den ideella organisationen Faktum som visar upp och säljer årets kalender med temat "Om jag hade stålar".

– Varje år samlas flera tusen Göteborgare utanför hotellet för att vara med och fira in julen när vi tänder rosetten. Det är en fantastiskt fin tradition och vi är oerhört glada och stolta över att så många vill dela den med oss. Rosetten lyser inte bara upp vårt fina posthus, den lyser upp hela Göteborg, säger Sara Lake, General Manager Clarion Hotel Post.

Årets kalender är ett samarbete med tolv kända konstnärer, som var och en har illustrerat det som står högst upp på tolv försäljares önskelista. Om de hade stålar. 

– När man har väldigt lite pengar måste man göra prioriteringar och då väljer man oftast bort det man vill ha för saker man behöver. Med årets kalender vill vi visa vad Faktums försäljare drömmer om och vad de hade gjort, om de hade mycket stålar, säger Sarah Britz, chefredaktör på Faktum.

Om jag hade stålar, årets konstnärer 2019:
Ernst Billgren, Arvida Byström, Christian Saldert, Katarina Pirak Sikku, Franz Pozzo, Mange Hellberg, Erik Sigerud, Henrietta Kozica, Peter Wahlbeck, Linda Spåman, Kent Wisti & Alice Herbst.

Om Rosetten
Julrosetten som pryder fasaden består av 11400 LED-lampor och med granar, ljusdraperi, girlanger och övrig dekoration blir det sammanlagt 75000 LED-lampor. Premium LED-lamporna som används är lågenergiklassade och förbrukar upp till 80% mindre elektricitet. Julrosetten klär det gamla Posthuset likt en julklapp sedan några år tillbaks och populariteten att närvara vid tändningen har blivit allt mer populär bland göteborgarna.

Datum: 15 NOVEMBER 2019
Tid: kl 17.00-18.00 (rosetten tänds 17.30)
Plats: Terrassen Clarion Hotel Post
Fritt inträde för besökare

Mer information:
Facebook-event 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Clarion Hotel Post
Clarion Hotel Post
Ladda ned bild

Länkar

Om

Clarion Hotel Post
Clarion Hotel Post
Drottningtorget 10
411 03 Göteborg

+46 31 61 90 00http://www.clarionpost.se

Clarion Hotel Post har uppförts i en av stadens mest anrika byggnader - det gamla Posthuset. Atmosfären är sofistikerad men samtidigt avslappnad och skapar en perfekt scen för evenemang och banketter samt blir en ny livlig mötesplats för hela Göteborg.

Hotellet erbjuder ett brett utbud av gastronomiska upplevelser med restaurang Norda där Göteborg möter New York och restaurang VRÅ, där västkusten möter Japan.

I hotellet finner du även Skönhetsfabriken som erbjuder det bästa och senaste inom hälsa och skönhet i ett helhetskoncept med träning, behandlingar, relax & salong.

Det centrala läget i staden tillsammans med hög komfort, förstklassig design och gastronomi samt ett brett utbud av mötessalar, gör hotellet till ett naturligt val för både mindre och större konferenser. Den unika atmosfären i Posthallen med dess stora terrass med utsikt över staden erbjuder Clarion Hotel Post en miljö för stora som små evenemang.

Följ Clarion Hotel Post

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Clarion Hotel Post

Hotellkonserter – nytt koncept med premiär på Valborg21.4.2020 12:00:00 CESTPressmeddelande

Tomma hotell och inställda konserter. Då fick Clarion Hotel Post och eventbyrån Revolve idén att lansera ett nytt koncept – hotellkonserter! På Valborgsmässoafton är det premiär och på scen i en studio på Clarion Hotel Post i Göteborg står Timo Räisänen. Från hotellrummen följer gästerna konserten live. De chattar och önskar låtar och några utvalda kommer höra en knackning på dörren och bjudas in till att följa konserten på plats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum