Enköpings kommun

Nu invigs kommunens första utegym i trä!

Dela

Snart invigs utegymmet på Skogsvallen i Grillby. Det är det första av flera utegym i kommunens kransorter. Invigningen är flyttad till onsdagen 2 juni klockan 17.00.

– Det är oerhört positivt att arbetet med att skapa bättre förutsättningar för en aktiv fritid i hela kommunen fortsätter, nu i form av utegym där vi startar med Grillby, säger Christopher Hoerschelmann, verksamhetschef Idrott och fritid

Utegymmet anläggs på Skogsvallen i Grillby och är ett samarbete mellan Upplevelseförvaltningen och kommunens Servicepool. Anläggningen är den första i en satsning på att bygga utegym i kommunens kransorter, och redan i höst planeras Trögdvallen i Lillkyrka få ett liknande utegym.  

– Vi ser mycket positivt på att vi som en del av satsningen på friluftslivet nu bygger utegym i kransorterna, det ger möjlighet till en aktiv vardag nära naturen som är tillgänglig för alla, säger Kristina Eriksson, ordförande Upplevelsenämnden

Gymmet invigs med en mindre ceremoni på Skogsvallen i Grillby 2 juni klockan 17.00. Välkomna!

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum