Enköpings kommun

Nu invigs nya biblioteksbussen

Dela

Äntligen rullar nya biblioteksbussen i Enköping och på torsdag 21 april är det invigning. Konstnären Saadia Hussain har gjort den konstnärliga utformningen av bussen och kommer att finnas på plats för att berätta om konstverket som har fått namnet bokpalatset.

Snart trafikeras vägarna i kommunen av en helt ny bokbuss lastad med läsupplevelser som kommer att nå ut med biblioteksservice i hela Enköping.

– Den nya biblioteksbussen är välkommande och tillgänglig. Det är en plats för mångas berättelser. Litteraturen följer dig genom livet, det utvecklar vårt språk, vårt medvetande och vår värld, säger Helena Gille, tillförordnad bibliotekschef.

Den nya bussen är också en konstupplevelse på hjul som kommer att nå hela kommunen och som är spännande att titta på. Konstnär Saadia Hussain beskriver att biblioteksbussen ska vara en unik plats som väcker nyfikenhet och öppenhet för kunskap. En spontan mötesplats som delar kunskap och berättelser. Saadia vill att gestaltningen ska bidra till nya upptäckter och insikter och väcka nyfikenhet genom färger, former och symboler och bidra till samtal och diskussioner på nya platser och med nya människor.

Biblioteksbussen har ett flertal olika rutter med stopp förlagda i stadskärnan, men de flesta är ute på landsbygden. Totalt handlar det om 74 stopp där 34 sker på förskolor och 44 är för allmänheten. Totalt besöker cirka 4 500 enköpingsbor biblioteksbussen under ett år och de lånar ungefär 35 000 medier på bussen.

Program för invigning

Media hälsas välkommen till invigningen 21 april som kommer att ske framför Joar, Ågatan 29 vid fontänen.

11.30 invigning av biblioteksbussen

Upplevelsenämndens ordförande Kristina Eriksson hälsar alla välkomna och klipper bandet. Konstnär Saadia Hussain kommer att presentera konsten och bibliotekets enhetschef Helena Gille berättar om biblioteksbussens uppdrag.

Efter bandklippningen får besökarna möjlighet att gå ombord på bussen, prata med konstnären, och så klart låna medier. Biblioteket bjuder på fika.

11.50 invigningen slut

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Foto: Malin Lövkvist
Foto: Malin Lövkvist
Ladda ned bild

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum