Avesta kommun

Nu invigs världens största Dalahästs hovstall

Dela

Nu är det dags för invigning av Avesta kommuns nyrenoverade utemiljö kring världens största Dalahäst. En upprustad plats vid hästen "hovar" som förhoppningsvis ska locka ännu fler besökare till hästens mitt i Åsbo handelsområde.

Invigningen sker Tisdag 7 juni och högtidlighåller att området kring Dalahästens hovar har fått ny belysning, sittplatser och planteringar - allt för att lyfta miljön kring den välkända hästen.

Invigningen sker kl 13 och pågår till kl 14 och förutom att kommunalrådet Lars Isacsson invigningstalar, så bjuds de intresserade som vill, på fika i form av kaffe, saft och bullar så långt lagret räcker.

Bilder

Om

Avesta kommun
Avesta kommun
Corneliusgatan 16
774 81 Avesta

0226-64 50 00https://www.avesta.se/

När du kommer till Avesta känner du styrkan i älven och värmen från människorna. En 400-årig industrihistoria blandar sig med allt det gröna, hissnande vackra i Koppardalen. Här hittar du kraften från stålet som formats vid martinugnarna under århundraden, idag en styrka hos alla de företag som hittar hit.
Här är det enkelt att verka, leva och andas. Dra några djupa andetag och dina lungor fylls av energi. Här finns plats för udda och lagom, visenter och köpcentrum. Masar och skating. Avesta är där utomhus är mer än Stora och Lilla Helvetet.

Följ Avesta kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avesta kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum