Huddinge Kommun

Nu kan alla få gratis krisberedskapsutbildning hemma

Dela

Försvarsutbildarna och Huddinge kommun lanserar en digital utbildning under Krisberedskapsveckan. Alla är välkomna att ta del av föreläsningen som ligger öppen på Youtube.

Illustration: Huddinge kommun
Illustration: Huddinge kommun

– När corona-pandemin kom insåg vi att vi inte skulle kunna hålla vanliga föreläsningar i lokal, utan har i rekordfart producerat filmer för Youtube som alla kan se hemma, berättar Marina Farina, säkerhetssamordnare, Huddinge kommun.

– Vi genomför mer än 100 föreläsningar av ”För din säkerhet!” runt om i landet varje år. Varje Krisberedskapsvecka har våra frivilliga föreläst i Huddinge kommun, så det var självklart för oss att ge kommunen möjlighet att filma en föreläsning nu när vi inte kan samla åhörare och genomföra föreläsningen på plats, säger Anna Torndahl, Försvarsutbildarna. 

Diplom för de som klarat ett utbildningstest

Utbildningen består av fyra filmer på cirka 10–15 minuter vardera, textade på svenska, engelska, arabiska, turkiska och finska. De som tagit del av filmerna kan besvara frågor och erhålla ett diplom som visar att de har genomfört utbildningen.

Tanken är att vem som helst med en internetuppkoppling ska kunna sitta på valfri plats och se filmerna. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har varit med och finansierat filmerna.

Här finns utbildningsfilmerna

För mer information kontakta:

Marina Farina, säkerhetssamordnare, Huddinge kommun, 08–535 313 48, marina.farina@huddinge.se

Ulrika Lamberth, pressansvarig, Huddinge kommun, 08–535 301 71, ulrika.lamberth@huddinge.se

Nyckelord

Bilder

Illustration: Huddinge kommun
Illustration: Huddinge kommun
Ladda ned bild

Dokument

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 112 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

Företagsveckan i Huddinge – ny satsning för ökad dialog10.9.2020 07:21:25 CESTPressmeddelande

I morgon startar Företagsveckan i Huddinge. Huddinge kommun och Arena Huddinge bjuder in till seminarium och samtal kring aktuella näringslivsfrågor. "Vi ska ha ett företagsklimat som värnar befintliga företag och som uppmuntrar nya verksamheter att etablera sig här. Det lokala näringslivet skapar en positiv utveckling för kommunen och därför ser jag fram emot att få ta del av företagarnas upplevelser och idéer under denna vecka", säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge.

Huddinge kommun, Vectura och Stiftelsen Clara skapar nod för akademi, forskning och näringsliv i Flemingsberg9.9.2020 07:30:10 CESTPressmeddelande

Huddinge kommun, Vectura Fastigheter och Stiftelsen Clara har tecknat en avsiktsförklaring avseende två fastigheter i centrala Flemingsberg. Ambitionen är att utveckla dessa till en knutpunkt för akademi, forskning och näringsliv i Flemings-bergsdalen som ska bli en dynamisk och multifunktionell plats med 35 000 nya arbetstillfällen, 5 000 nya bostäder, service och handel.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum