Region Jönköpings län

Nu kan alla vuxna få en höstdos mot covid-19  

Dela

Smittspridningen av covid-19 väntas öka under hösten. För personer som är 65 år och äldre, eller tillhör en riskgrupp, är vaccinationer med en påfyllnadsdos, också kallad höstdos, i full gång. Nu erbjuder Region Jönköpings län också en höstdos till övriga personer mellan 18 och 65 år som så önskar.

Nu erbjuds alla vuxna, 18 år eller äldre, en höstdos mot covid-19. Foto Johan W Avby.
Nu erbjuds alla vuxna, 18 år eller äldre, en höstdos mot covid-19. Foto Johan W Avby.

− Höstdosen mot covid-19 är viktig för alla som är över 65 år och för de med ett hälsotillstånd som innebär en ökad risk för svår sjukdom, säger David Edenvik, biträdande smittskyddsläkare i Region Jönköpings län. Övriga vuxna personer som tagit tre doser vaccin kan räkna med att de fortfarande har ett rätt bra skydd mot allvarlig sjukdom, men för den som ändå vill fylla på med en höstdos finns nu möjlighet att vaccinera sig på nytt.

Du kan ta höstdosen oavsett hur många doser vaccin du fått tidigare, men det ska ha gått fyra månader sedan du tog din senaste dos. Om du varit sjuk i covid-19 kan du vaccinera dig så snart du känner dig frisk igen. Även du som hittills valt att inte vaccinera dig alls rekommenderas att göra detta nu, så att du hinner få ett bra skydd inför vintern.

Läs mer:

Boka tid: rjl.se/vaccinbokning

Aktuella drop in-tider: 1177.se/Jonkopings-lan/vaccin-drop-in-rjl

Mer om vaccination mot covid-19: 1177.se/om-vaccin-covid-19

Kontaktperson:

David Edenvik, biträdande smittskyddsläkare, nås via presstjänst, tfn 010-242 40 30 eller press@rjl.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nu erbjuds alla vuxna, 18 år eller äldre, en höstdos mot covid-19. Foto Johan W Avby.
Nu erbjuds alla vuxna, 18 år eller äldre, en höstdos mot covid-19. Foto Johan W Avby.
Ladda ned bild

Om

Region Jönköpings län
Region Jönköpings län
Box 1024
551 11 JÖNKÖPING

010-241 00 00http://www.rjl.se/

Om Region Jönköpings län

Vi ansvarar för att alla invånare i Jönköpings län har tillgång till en bra sjukvård och förutsättningar för en god hälsa. Vi arbetar också med kultur, kollektivtrafik, tillväxt, infrastruktur och en hållbar utveckling i hela länet. Region Jönköpings län är en politiskt styrd organisation med nära 11 500 medarbetare.

Följ Region Jönköpings län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Jönköpings län

Pressinbjudan 27 september 2022: En angelägen kväll om cancerforskning i Jönköpings län21.9.2022 09:52:20 CEST | Pressinbjudan

En helt ny revolutionerande teknik i cancersjukvården, tidig diagnostik av prostatacancer och sena biverkningar efter genomgången cancersjukdom. Detta är några exempel på forskningsområden som fått stöttning av stiftelsen Fonden för klinisk cancerforskning i Jönköping. Fonden fyller i år 50 år och uppmärksammar det med en öppen föreläsningskväll tisdag 27 september klockan 18.00 – som ett inslag under Forskarfredagveckan!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum