Svenska Cykelförbundet

Nu kan Anna Beck även titulera sig Europamästare

Dela

Anna Beck kan nu även titulera sig Europamästare. Detta efter ett kort och intensivt EM-tempolopp i Österrike där Anna var guldfavorit. Och snacka om att paracyklisten från Skoghalls CK levererade med råge.

Då Anna Becks bägge största konkurrenter på världscupscenen är från Japan och USA föll det ett rätt stort favortskap på Anna Beck inför EM-tempoloppet. Men det mätte bara 12,5 kilometer så det fanns inga marginaler för misstag eller dippar under loppet.

"Nej, man har absolut inte råd med någon vurpa, men det flöt på hela vägen och det var en superrolig bana att köra. Det hände något hela tiden", säger Anna Beck efter avklarad dopningskontroll.

"Backe efter ett par kilometer, inte dragit på mig så mycket innan. Ligga riktigt hårt i den backen, mycket försprånget just där."

Anna Bäck hade grymt klipp direkt i världscupspremiären.

Nu satte Anna Beck högsta fart från start och cyklade snart nog förbi tänkta silverkandidaten Aniek van den Aarssen.

"Just när jag passerade fick hon dessutom problem med cykeln, men då var jag ju förbi och hade tagit en minut", förklarar Anna Beck.

I stället blev det Elise Marc från Frankrike och brittiskan Daphne Schrager som får hålla Anna Beck sällskap på medaljpodiet. Men marginalen ner på en minut och tio sekunder respektive 1.30 är...kross.

"Jag har verkligen sett fram emot den här tävlingen. Jag har känt mig glad ända sedan vi testade banan och den var så rolig att köra. Och när kroppen svarar så man får det också, ett extra kvitto. Jag njöt av smärtan i dag."

Text och foto: Svenska Cykelförbundet

Bilder

Om

Svenska Cykelförbundet
Svenska Cykelförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

08-699 60 00https://scf.se/

ALLA som på något vis är engagerade i cykelsporten, som elitcyklist, som tränare, som administratör, som styrelsemedlem, som förälder, som engagerad i en grengrupp, som medlem i en förening, som anställd på kansliet… Vi är alla Svenska Cykelförbundet!

Svenska Cykelförbundet (SCF) bildades den 18 februari 1900 och är ett av landets äldsta specialidrottsförbund. Vid bildandet och fram till 1938 var namnet ”Svenska Velocipedförbundet” och inträde till RF gjordes 1904. Förbundet består av 20 distriktsförbund och cirka 500 föreningar fördelade i hela landet som bedriver cykelsport inom de åtta grenarna Bancykel, BMX, Cykelcross, E-Cycling, Mountainbike, Landsväg, Paracykel och Trial. 

.

Följ Svenska Cykelförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Cykelförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum