Region Norrbotten

Nu kan fler boka höstdos

Dela

Nu släpper Region Norrbotten på nästa grupp för vaccinationsbokning. Från och med idag kan alla som är 65 år eller äldre samt riskgrupper boka vaccinationstid. Vaccinationsstarten med höstdos mot covid-19 sker 1 september.

Vaccinationen sker enligt de nya rekommendationerna. De som nu kan boka ska vara: 65 år eller äldre, 18 år eller äldre och har insatser via hemtjänst/hemsjukvård eller tillhöra en riskgrupp för allvarlig covidinfektion.

– Bokningen för höstdos har gått smidigt hittills. Vi har lediga tider och ingen kö i telefonbokningen, säger Pia Näsvall, vaccinationssamordnare för Region Norrbotten.

Alla som är 18 år och äldre kommer att få möjlighet att vaccinera sig med en höstdos mot covid-19. Så snart bokningstrycket sjunker kommer bokningen att öppnas även för denna grupp.  

– Vi vet att det finns ett stort intresse bland personer mellan 65 och 79 år att vaccinera sig. Många av dem tog sin förra dos runt jul. De är ivriga att få fylla på skyddet och nu får de också göra det, säger Pia Näsvall.

Många undrar hur många doser just de får ta. Svaret är att så länge man är över 18 år får man ta en höstdos oavsett antal doser som man tidigare tagit. Det viktiga är att det gått nog länge innan föregående dos, det vill säga minst fyra månader.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Region Norrbotten
Region Norrbottenhttps://www.norrbotten.se/

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 6 500 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum