Huddinge Kommun

Nu kan leverantörer ansöka om att driva äldreboende på uppdrag av Huddinge kommun

Dela

I går den 5 oktober beslutade vård- och omsorgsnämnden vilka villkor som ska gälla för leverantörer som vill driva särskilt boende för äldre åt Huddinge kommun. Från den 8 oktober kan leverantörer ansöka om att delta i kundvalet.

– Antalet äldre ökar snabbt i Huddinge så vi välkomnar att många äldreboenden ansluter sig och erbjuder bra alternativ för den som behöver dygnetruntomsorg, både inom kommunens gränser och i övriga länet, säger Karl Henriksson, (KD), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Den 1 april 2021 börjar Huddinge kommuns kundval för äldreboende att gälla. Syftet med kundvalet inom särskilt boende för äldre är att öka kundens valfrihet, delaktighet och inflytande samtidigt som mångfalden av boenden förväntas öka.

Vård- och omsorgsnämnden har beslutat om vilka villkor och krav som gäller för leverantörerna som vill bedriva särskilt boende för äldre i Huddinge kommuns valfrihetssystem. Det rör sig bland annat om geografiskt läge, krav på personalens utbildning och arbetsvillkor samt krisberedskap.

– Vårt kundval gynnar både äldre och anställda. Krav på personalens utbildning och anställningsvillkor säkrar kvaliteten och bidrar till arbetsplatser där personalen utvecklas, trivs och tycker om att gå till jobbet, säger Karl Henriksson.

Från den 8 oktober kan de leverantörer som uppfyller kraven ansöka om att delta i kundvalet.

För mer information kontakta:

Karl Henriksson (KD), ordförande i vård- och omsorgsnämnden
karl.henriksson@huddinge.se
08-535 313 51

Lotta Wigen, socialdirektör, Huddinge kommun,
lotta.wigen@huddinge.se
08-535 312 01

Ann Kristin Rönnerbäck, pressansvarig, Huddinge kommun,
ann-kristin.ronnerback@huddinge.se
08-535 301 71

Nyckelord

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 112 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum