Myndigheten för press, radio och tv

Nu kan nyhetsmedier söka redaktionsstöd

Dela

Nu öppnar årets ansökningsomgång för redaktionsstöd till allmänna nyhetsmedier. Stödet fördelas i mån av tillgång till medier senare i år.

Redaktionsstöd är ett stöd inom mediestödsförordningen (2018:2053) som kan lämnas till allmänna nyhetsmedier som har behov av ekonomiskt stöd för sin redaktionella verksamhet. Syftet med stödet är att förbättra förutsättningarna för nyhetsförmedling och kan sökas för alla typer av allmänna nyhetsmedier som dagspress, gratistidningar eller webbaserade medier.

Ansökningsomgången kommer att vara öppen till den 1 september 2022.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Myndigheten för press, radio och tv
Myndigheten för press, radio och tv
Kabyssgatan 4D
120 30 Stockholm

08-580 070 00https://www.mprt.se/

Myndigheten för press, radio och tv tillhör Kulturdepartementets ansvarsområden. Vi arbetar för yttrandefrihet samt stödjer möjligheterna till mångfald och tillgänglighet inom press, radio och tv.

Följ Myndigheten för press, radio och tv

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för press, radio och tv

Nu öppnar MPRT ansökan om driftsstöd och stöd för distribution av nyhetstidningar vid varannandagsutdelning av post15.9.2022 12:30:18 CEST | Pressmeddelande

MPRT öppnar nu den årliga ansökan om driftsstöd för 2023. Driftsstödet kan lämnas för utgivning av dagstidningar. Samtidigt öppnar även ansökan om stöd för distribution av tidningar vid varannandagsutdelning av post för 2022. Nytt för i år är att det går att söka stöd för distributionskostnader upp till fem dagar i veckan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum