World Childhood Foundation

Nu kommer dokumentären om Childhood

Dela

I över 20 år har Childhood arbetat med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn. Nya Viaplay-serien Barnens drottning ger en unik inblick i Childhoods arbete och Drottningen och Prinsessan Madeleines engagemang i organisationen.

Ett av fem barn i Sverige utsätts någon gång under sin barndom för sexuella övergrepp, i delar av världen är siffrorna ännu högre. Stiftelsen World Childhood Foundation grundades 1999 av Drottning Silvia för att värna om barns rätt till en trygg barndom fri från våld och sexuella övergrepp. På NENT Groups streamingtjänst Viaplay visas med start söndagen den 8 mars Barnens drottning, en dokumentär i fem delar som ger en unik inblick i Drottningens engagemang för Childhood. I serien får tittarna också möta en mängd eldsjälar som vigt sina liv för att göra skillnad för barn. Poliser, forskare, läkare och personer som utsatts för sexuella övergrepp under barndomen berättar om sitt engagemang.

– För oss är det naturligtvis väldigt roligt att Childhoods arbete med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn visas i en fem avsnitt lång dokumentär. Det är modigt av producenterna att inte rygga tillbaka för svåra teman som pedofili, resande förövare eller livestreamade övergrepp. Vad vi tycker gör serien så stark är att den lyfter eldsjälar och visar hur mycket som görs för att förhindra att övergrepp sker”, säger Paula Guillet de Monthoux, generalsekreterare på Childhood.

– Med Barnens drottning vill vi sätta ljus på ett ämne som fortfarande är tabubelagt och förhoppningsvis öka medvetenheten om att sexuella övergrepp mot barn sker i mycket större utsträckning än vi tror. Jag tror också att många svenskar inte vet vilken otroligt viktig insats Drottning Silvia, prinsessan Madeleine och Childhood gör – inte bara i Sverige utan även globalt. Vi är glada att ha fått förtroendet att skildra deras arbete, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Barnens drottning kommer att visas på streamingtjänsten Viaplay, där alla fem avsnitt läggs ut söndagen den 8/3. Serien kommer även att sändas på TV 8 (söndagar kl 20:30 med start 8/3) och på TV3 senare under våren. Serien har producerats av produktionsbolaget Pitchwork.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

World Childhood Foundation
World Childhood Foundation
Sveavägen 166, 16 tr
113 46 Stockholm

+46(0)8-551 175 00https://childhood.se/

World Childhood Foundation arbetar med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn. Vi ger stöd till lokala organisationer som utvecklar nya innovativa metoder som hjälper barn och familjer i utsatthet. Vi arbetar också aktivt för att stärka kvalitén och sprida beprövade modeller som når barn och familjer som tidigare inte fått det stöd de behöver. Med relativt små investeringar, kopplat med nära dialog och stöd, kan Childhood agera inkubator och hjälpa nya idéer och organisationer att växa och bli hållbara. Childhood grundades 1999 av Drottning Silvia.

Följ World Childhood Foundation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från World Childhood Foundation

Ny avancerad teknik ska stoppa sexuella övergrepp mot barn.10.3.2022 07:30:04 CET | Pressmeddelande

Under 2021 identifierade LIBRA miljontals bilder av sexuella övergrepp mot barn och gav insikter om hur materialet rör sig mellan europeiska länder. Programmet lanseras nu i större skala på den europeiska marknaden. Det möjliggör en bredare ansträngning för att bekämpa sexuella övergrepp mot barn eftersom det kan användas av flera aktörer utöver de brottsbekämpande myndigheterna. LIBRA är utvecklat av det nederländska företaget Web-IQ och har möjliggjorts genom finansiering och stöd från det nederländska säkerhets- och justitieministeriet och World Childhood Foundation.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum