Spring Wine & Spirits AB

Nu kommer USA’s snabbast växande vinvarumärke till Sverige - Dark Horse!

Dela

Den oväntande vinnaren – Dark Horse Zinfandel!

Dark Horse
Dark Horse

Kalifornien levererar igen! Nu kommer USA’s snabbast växande vinvarumärke* till Sverige - Dark Horse.

Bakom Dark Horse finns vinmakaren Beth Liston, en infödd Central Coast-tjej som har jobbat i vinindustrin sedan hon fyllde 21 år. Filosofin med Dark Horse vinerna är att överleverera och överträffa konsumenternas förväntan i fråga om kvalitet, design och prisvärdhet. Beth Liston och kollegorna i Dark Horse teamet använder sig av en noga avvägd blandning av traditionell- och ny innovativ, teknisk vinmakeri. Något som vanligen endast används för premiumviner.

Druvorna har så klart en central roll i vinframställning och teamet väljer väldigt noga vilka vingårdar som får leverera till Dark Horse. Majoriteten av druvorna kommer från Lodi och Delta området i Kaliforniens inland, ca 1½ timme från San Francisco. För att uppnå den generösa stilen på vinerna tar man hjälp av vintekniker som sur lie och malolaktisk jäsning, för att få fram stor frukt- och smakkoncentration.

Vinet som lanseras 1 december är en klassisk Zinfandel med stor och frisk doft med mörka nypon och mogna körsbär. Druvblandningen är spännande med Zinfandel, Petite Sirah, Petit Verdot och även Dornfelder som liten twist. Druvorna jäste i koniska jästankar vilket ger generös frukt och mjuka tanniner. Vinet lagrades relativt svalt i ståltankar med en blandning av nya franska och amerikanska ekstavar under 6 månader.

Smaken är medelfyllig, generös och frisk med körsbärskärnor och mörka plommon. Vinet har en torr, smakrik och fruktig stil som avslutas med toner av nypon, peppar och varm kryddighet. Avslutas med en finstämd integrerad ekton.

Passar grillat nötkött, kryddiga korvar eller en härligt vitlöksdoftande fläskfilégryta med grädde. Hårdostar som Pecorino och vällagrad Västerbotten.

Produktfakta: Dark Horse Zinfandel

2015 Dark Horse Zinfandel | Ursprung: Modesto Kalifornien, USA | Producent: Dark Horse Wines| Druvor: 87% Zinfandel, 7% Petite Sirah, 4% Petit Verdot, 2 % Dornfelder, m.fl. | Alkoholhalt: 14,5% | Art.nr: 4645-01 | Pris: 89kr | Lanseras: 1 december 2017 i Fast sortiment

*IRI Reports time period: 52 weeks ending 07/24/2016 dollar sales

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dark Horse
Dark Horse
Ladda ned bild
Produktbild Dark Horse Zinfandel
Produktbild Dark Horse Zinfandel
Ladda ned bild
Beth Liston
Beth Liston
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB
Box 3006/Vårby allé 39
143 03 Vårby

08 672 77 00http://www.springwine.se/

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Företaget blev utnämnt till Årets Importör 2014 av tidningen Allt om Vin. Spring Wine & Spirits har 25 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Vi arbetar nära tillsammans med Spendrups Bryggeri, framförallt avseende försäljning och distribution. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är leverantör av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, E & J Gallo Winery, Codorníu, Barefoot Wines, Codorníu, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Peter Lehmann, Frescobaldi, McPherson och Plantation Rum

Följ Spring Wine & Spirits AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum