Spring Wine & Spirits AB

Nu kommer USA’s snabbast växande vinvarumärke till Sverige - Dark Horse!

23.11.2016 16:32 | Spring Wine & Spirits AB

Dela

Den oväntande vinnaren – Dark Horse Zinfandel!

Dark Horse
Dark Horse

Kalifornien levererar igen! Nu kommer USA’s snabbast växande vinvarumärke* till Sverige - Dark Horse.

Bakom Dark Horse finns vinmakaren Beth Liston, en infödd Central Coast-tjej som har jobbat i vinindustrin sedan hon fyllde 21 år. Filosofin med Dark Horse vinerna är att överleverera och överträffa konsumenternas förväntan i fråga om kvalitet, design och prisvärdhet. Beth Liston och kollegorna i Dark Horse teamet använder sig av en noga avvägd blandning av traditionell- och ny innovativ, teknisk vinmakeri. Något som vanligen endast används för premiumviner.

Druvorna har så klart en central roll i vinframställning och teamet väljer väldigt noga vilka vingårdar som får leverera till Dark Horse. Majoriteten av druvorna kommer från Lodi och Delta området i Kaliforniens inland, ca 1½ timme från San Francisco. För att uppnå den generösa stilen på vinerna tar man hjälp av vintekniker som sur lie och malolaktisk jäsning, för att få fram stor frukt- och smakkoncentration.

Vinet som lanseras 1 december är en klassisk Zinfandel med stor och frisk doft med mörka nypon och mogna körsbär. Druvblandningen är spännande med Zinfandel, Petite Sirah, Petit Verdot och även Dornfelder som liten twist. Druvorna jäste i koniska jästankar vilket ger generös frukt och mjuka tanniner. Vinet lagrades relativt svalt i ståltankar med en blandning av nya franska och amerikanska ekstavar under 6 månader.

Smaken är medelfyllig, generös och frisk med körsbärskärnor och mörka plommon. Vinet har en torr, smakrik och fruktig stil som avslutas med toner av nypon, peppar och varm kryddighet. Avslutas med en finstämd integrerad ekton.

Passar grillat nötkött, kryddiga korvar eller en härligt vitlöksdoftande fläskfilégryta med grädde. Hårdostar som Pecorino och vällagrad Västerbotten.

Produktfakta: Dark Horse Zinfandel

2015 Dark Horse Zinfandel | Ursprung: Modesto Kalifornien, USA | Producent: Dark Horse Wines| Druvor: 87% Zinfandel, 7% Petite Sirah, 4% Petit Verdot, 2 % Dornfelder, m.fl. | Alkoholhalt: 14,5% | Art.nr: 4645-01 | Pris: 89kr | Lanseras: 1 december 2017 i Fast sortiment

*IRI Reports time period: 52 weeks ending 07/24/2016 dollar sales

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dark Horse
Dark Horse
Ladda ned bild
Produktbild Dark Horse Zinfandel
Produktbild Dark Horse Zinfandel
Ladda ned bild
Beth Liston
Beth Liston
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB
Box 3006/Vårby allé 39
143 03 Vårby

08 672 77 00http://www.springwine.se/

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Företaget blev utnämnt till Årets Importör 2014 av tidningen Allt om Vin. Spring Wine & Spirits har 25 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Vi arbetar nära tillsammans med Spendrups Bryggeri, framförallt avseende försäljning och distribution. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är leverantör av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, E & J Gallo Winery, Codorníu, Barefoot Wines, Codorníu, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Peter Lehmann, Frescobaldi, McPherson och Plantation Rum

Följ Spring Wine & Spirits AB

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste nyheterna från Spring Wine & Spirits AB

Chablis-producenten Domaine Laroche öppnar egen kräftpaviljong på Djurgårdsbrunns värdshus6.8.2017 21:06Pressmeddelande

Sensommar 2017. Du och dina vänner vill ha en kräftskiva men har varken tid, ork eller lokal. Dessutom har ni ett stort vinintresse och anser att kräftans sälta bäst matchar med friska och fräscha viner med uttalad syrlighet, gärna från Chablis. Titta då hit! Nu lanserar vinhuset Domaine Laroche sin egen kräftpaviljong på Djurgårdsbrunns Värdshus i Stockholm.

Trapiche Smoak Wood – sommarens smaksättare på grillen20.6.2017 13:25Pressmeddelande

Det grillas flitigt i de svenska hemmen under sommarhalvåret och många vill briljera med sina grillfärdigheter. En grillmetod som allt fler har upptäckt är att grilla med rökflis. Det fungerar både som smaksättare samtidigt som råvarorna både blir mörare och saftigare. Inför sommaren har det argentinska vinhuset Trapiche inlett ett samarbete med Lilla Rökeriet där de tagit fram ett rökflis - Trapiche Smoak Wood. Trapiche Smoak Wood lanseras 20 juni.

Den ljusrosa versionen av den ikoniska cavan Anna de Codorníu släpps nu i limiterad upplaga29.5.2017 09:58Pressmeddelande

Det spanska vinhuset Codorníu, även aktuell med ett samarbete med den svenska konstnärinnan Clara Hallencreutz, släpper inför sommaren 2017 ytterligare ett vin i limiterad design. Denna gång är det den ljusrosa cavan Anna de Codorníu Rosé Brut som får en ny lyxig kostym. Ett lyxigt bubblande inslag i sommarens rosémingel Snart är sommaren här vilket för många även innebär att det är rosévinspremiär. Anna de Codorníu Rosé Brut passar utmärkt att serveras både som en festlig aperitif och till somriga bufféer med till exempel löjromstoast och skagensnittar. Anna de Codorníu Rosé Brut har en mycket elegant och torr smak med en god balans mellan de fruktiga tonerna av röda bär – och de fräscha fruktsyrorna, samt bröd och mandel. Blenden består till 70 procent utav den prestigefyllda druvan Pinot Noir och resterande 30 procent av Chardonnay. Doften har tilltalande aromer av röda bär, som jordgubbar, körsbär och hallon, samt nötter, gröna äpplen och grapefrukt. Codorníus vinmakare rekommender

I vårt nyhetsrum kan du läsa de senaste nyheterna, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt nyhetsrum