Spendrups Bryggeri AB

Nu korar vi Sveriges Bästa Gin & Tonic!

Dela

Söndagen den 9 april är det internationella GT-dagen. Det firar Schweppes med att öppna anmälan till tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic. GT är en älskad klassiker som kan varieras i det oändliga. Frågan är vem som gör den bästa. För tredje året i rad anordnar Schweppes tävlingen tillsammans med Nöjesguiden. Nytt för i år är att bartenders och amatörer tävlar sinsemellan. Finalen går av stapeln den 26 augusti på Gamla Riksarkivet i Stockholm.

Gin & Tonic är en omåttligt populär drink och intresset för den ikoniska drinken verkar knappast svalna. Men det kräver sin talang att göra en riktigt grym GT. Förra årets vinnare kammade hem titeln med sitt bidrag ”På myren”. En frisk fläkt från norrländska skogar med smak av hjortron och granskottssirap.

I finalen den 26 augusti görs det upp om vem som blandar Sveriges Bästa Gin & Tonic 2017.  Platsen för finalen är Gamla Riksarkivet på Riddarholmen i Stockholm. En vacker och välbevarad institutionsbyggnad från slutet av 1800-­talet med en magisk innergård där själva finalen kommer utspela sig. Guldmedaljörerna vinner förutom den prestigefyllda titeln även varsin resa till New York.

Gin & Tonicen såg dagens ljus i början av 1800-talet, då soldaterna i brittiska Ostindiska Kompaniet plågades av malaria och som skydd mot sjukdomen gavs tonic med kinin i för att skydda mot sjukdomen. För att mildra kininets beska spädde de ut tonicen med gin – och världens mest klassiska drink var född.

Är det kanske du som mixar Sveriges bästa Gin & Tonic i år? Skicka då in ditt bidrag senast den 20 juni. Under finalen sätts dina färdigheter på prov där juryn bland annat bedömer teknik, smak och kreativitet. Juryn består i år av Pelle Tamleht, Dasha Girine, Gunilla Hultgren Karell, Mathin Lundgren och Hedda Spendrup.

”Förra året skruvades volymen upp rejält och vi i juryn fick uppleva riktigt innovativa och inte minst goda GT:s. Det var verkligen imponerande vilken kreativitet och kunskap som fanns där ute. Så i år är vi extra spända på ansökningarna som kommer in”, säger Pelle Tamleht, tf chefredaktör på Nöjesguiden. 

Finalen på Gamla Riksarkivet den 26 augusti kl. 14:00 är öppen för alla att komma och titta på. Alla bartenders finaldrinkar kommer serveras i baren. Det kommer även utlysas en publiktävling där alla gäster får gissa på vilken bartender-GT som vinner. Rätt svar och bäst motivering vinner en resa till Berlin. För mer information om tävlingen, OSA samt tävlingsregler – besök Facebookeventet Sveriges Bästa Gin & Tonic 2017: https://www.facebook.com/events/1852123348372224/  


Så här söker du till Sveriges Bästa Gin & Tonic 2017:

-        Alla får söka (över 20 år).

-        Skicka ett recept (och helst en bild) på din Gin & Tonic.  

-        Receptet måste minst inkludera gin, valfri tonic, garnityr, is och ett glas.

-        Skicka med en beskrivning av din Gin & Tonic, hur du gör den och vad som gör den så speciell.  

-        Skicka med information om dig själv; förnamn, efternamn, ålder, bostadsort, var du arbetar och dina kontaktuppgifter. 


Så här går tävlingen till:

-        Vem som helst (över 20 år) är välkommen att skicka in en ansökan. En initierad jury väljer ut tio finalister, fem bartenders och fem amatörer.

-        Senast 20 juni 2017 behöver vi ha ditt bidrag. Skicka det till sverigesbastagt@nojesguiden.se  

-        Under finalen får finalisterna blanda sin bästa Gin & Tonic. Fem bartenders gör upp sinsemellan och tävlar med Schweppes Premium Tonic (valfri smak). Fem amatörer gör upp sinsemellan och blandar med Schweppes Tonic.

-        Finalisterna får i god tid innan finalen hemskickat Schweppes Tonic och Schweppes Premium Tonic (i tre smaker!) – så de kan öva på att blanda sina finaldrinkar.

-        Juryn poängsätter drinkarna: Den bartender respektive amatör med högst totala poäng vinner varsin resa till New York.


För mer information och produktprover, vänligen kontakta:

Emma Lind, PR-konsult, Kelly and Pling 
emma.l@kellyandpling.com , 073 - 553 72 82

Anna-Stina Hallberg, marknadschef alkoholfritt, Spendrups 
anna-stina.hallberg@spendrups.se , 070-202 92 17

Rose-Marie Hertzman, presschef, Spendrups 
rose-marie.hertzman@spendrups.se , 070-283 02 75  


På myren – förra årets vinnare

Ingredienser:  
Schweppes Indian Tonic 
5 cl gin   
1cl hjortronlikör   
1 tsk granskottssirap 
Grankvist 
Hjortron 
Isbitar

Gör så här:  
Fyll ett kupglas på fot med is. Rör om isen med en sked för att kyla glaset. Blanda gin, hjortronlikör och granskottssirap i ett blandglas. Rör om med sked tillsammans med ett par isbitar. Häll av eventuellt smältvatten från isen i drinkglaset och fyll på med is så att det är helt fullt. Häll över drinkblandningen från blandglaset till drinkglaset. Fyll upp med tre gånger så mycket Schweppes Indian Tonic som gin. Garnera med en grankvist och några hjortron. Granskottssirap är enkelt att göra själv, men går även att hitta i välsorterade livsmedelsbutiker.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Spendrups Bryggeri AB
Spendrups Bryggeri AB
Box 3006/ Vårby allé 39
143 03 Vårby

08-672 77 00http://www.spendrups.se/

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 950 medarbetare och omsätter cirka 3,3 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. www.spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

Spendrups går med i plastinitiativ4.9.2018 12:32Pressmeddelande

En av de stora globala hållbarhetsutmaningarna är hanteringen av plast och krafttag tas runtom i världen för att begränsa plastavfallet och öka återvinningen. EU lanserade i januari 2018 en strategi för plast. I Sverige har Dagligvaruleverantörers Förbund, DLF, startat ett initiativ med målet att de plastförpackningar som medlemsföretagen sätter på marknaden, och som omfattas av producentansvarsförordningen, ska gå att materialutnyttja senast år 2022. Detta har Spendrups nu anslutit sig till, tillsammans med andra ledande aktörer i livsmedelsbranschen.

Vinnarna är korade: Sveriges Bästa Gin & Tonic 2018 görs av bartendern Mihail Mihaylov och utbildningsledaren Christoffer Ek. Här är recepten!1.9.2018 18:47Pressmeddelande

Idag avgjordes Schweppes prestigefulla tävling Sveriges Bästa Gin & Tonic. I finalen där tre smaksäkra hemmamixare och tre professionella bartenders gjorde upp står det nu klart att bartendern Mihail Mihaylov från Stockholm och utbildningsledaren Christoffer Ek från Växjö gör landets bästa Gin & Tonics. I år var det de mest originaltrogna bidragen som hade störst framgång hos juryn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum