Kickstart DigitaliseringKickstart Digitalisering

Nu ökar vi digitaliseringstakten i Gnosjöregionen

Dela

För industrins räkning innebär den pågående digitaliseringen en så pass omfattande förändring att vi till och med pratar om en industriell revolution. Många företag vet att de måste digitalisera verksamheten, men få vet hur. Nu kommer Kickstart Digitalisering till Gnosjöregionen där små och medelstora industriföretag får kostnadsfria råd och inspiration att ta klivet fram på deras digitaliseringsresa.

Automation Småland arrangerar en Kickstart för att gynna det lokala näringslivet genom kompetensutveckling och inspiration inom digitalisering. Front Automation i Jönköping kommer att vara värd för det första kickstart-tillfället.

Kombinationen av företagsbesök och Kickstart Digitaliserings workshopserie hoppas vi på Automation Småland blir den perfekta mixen av inspiration och konkreta exempel som kickar igång industriföretagens digitaliseringsresa, i sann gnosjöanda, säger Kerstin Johansen, koordinator för Automation Småland.

Kickstart Digitalisering är en nationell satsning av Teknikföretagen, finansierad av Tillväxtverket, för att stärka svensk konkurrenskraft. Konceptet med samverkan mellan lokala industriföretag i samma sits och workshops för att tänka i nya banor är mycket populärt. Efter Kickstart Digitalisering uppger 94% av deltagande företag att de har påbörjat eller fått ny fart på sin digitaliseringsresa.

Gjört! Kom igång, det är inte en fråga om att öka lönsamheten. Det är en fråga om överlevnad. Fördelen med Kickstart är att det inte är massor med tid. Det är en heldag plus två halvdagar. Kan man inte frigöra den tiden – då har man andra problem också, säger Johan Holm, tidigare deltagare i Kickstart Digitalisering och VD NextSign Sandviken.

Kickstart Digitalisering går av stapeln den 2 oktober på Front Automation och IML Technologies i företagsgruppen 3Button Group, som är medlemmar i Automation Småland. Små och medelstora industriföretag som inte redan anmält till den planerade Kickstarten kan kontakta Kerstin Johansen, koordinator på Automation Småland.

När?
Dag 1: 2 oktober, 08.00-12.00
(samt till 13.00 för de som önskar lunch, anmälan krävs)
Dag 2: 10 oktober (halvdag)
Dag 3: 8 november (halvdag)

Var? Front Automation, Hedenstorpsvägen 5, Jönköping

Det är ju så här, det stora är att ju äldre man är så är man ju lite räddare för ny teknik. Men när man är med på Kickstart Digitalisering så kan man förstå de stora fördelarna med digitalisering. Det gäller bara att våga! Även på äldre dar, säger Ulf Grönqvist, deltagare på Kickstart Digitalisering i Kalmar, ägare och VD på SEAC AB.

Moderator och inspiratör, Magnus Mörstam, berättar om Kickstart Digitalisering
Fler videor

Nyckelord

Kontakter

Kerstin Johansen, kerstin.johansen@ju.se
036-101815

Bilder

Länkar

Om

Kickstart Digitalisering
Kickstart Digitaliseringhttp://www.kickstartdigi.se

Ursprunget till Kickstart Digitalisering är ett pilotprojekt genomfört av Teknikföretagen och IF Metall, som erbjuder kostnadsfria workshops för att höja den digitala kompetensen och öka användningen av digital teknik inom industrin. Med utökade medel från Tillväxtverket har projektet spridits över hela Sverige och över 400 små och mellanstora industriföretag som redan deltagit. Nu är det sista chansen för företag att delta, då Kickstart Digitalisering endast pågår fram till december 2019.