Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

Nu öppnar antagningen till Junior Academy

Dela
Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) och New York Academy of Sciences (NYAS) driver tillsammans projektet Junior Academy, som ger ungdomar en unik möjlighet att utveckla sina kunskaper i naturvetenskap och teknik. Svenska ungdomar samarbetar med andra unga från hela världen för att lösa globala samhällsutmaningar. Idag öppnar ansökningsportalen.
Nadja Prigorowsky, ansvarig för Junior Academy på IVA.
Nadja Prigorowsky, ansvarig för Junior Academy på IVA.

Junior Academy är ett internationellt vetenskapsprogram för ungdomar mellan 13 till 17 år som syftar till att uppmuntra ungas nyfikenhet för naturvetenskap och teknik. Inriktningen är vetenskap, teknik, ingenjörskonst och matematik.

– Junior Academy erbjuder ett internationellt nätverk som skapar ett fantastiskt utbyte mellan engagerade elever och vetenskapsmän. Det förbereder ungdomarna på det globala samarbete som krävs för att lösa stora samhällsutmaningar, kopplade till FNs globala hållbarhetsmål, samtidigt som de fördjupar sina kunskaper i naturvetenskap, säger Nadja Prigorowsky, ansvarig för Junior Academy på IVA.  

Junior Academy erbjuder unga från 13 till 17 år att på sin fritid klura på innovativa lösningar till olika utmaningar och problem. Utmaningarna kan exempelvis vara att minska vattenförbrukningen i städer, utveckla nya former av förnybar energi eller miljövänliga byggnader.

Läs mer och ansök senast den 30 juni 2022

Junior Academy i Sverige 

Junior Academy i Sverige är ett samarbete mellan Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) och The New York Academy of Sciences (NYAS). IVAs medverkan är möjlig tack vare huvudsponsorn Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs Minnesfond. Junior Academy Sverige sponsras även av Volvo, AstraZeneca, Chalmers och Clas Ohlson. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Nadja Prigorowsky, ansvarig för Junior Academy på IVA.
Nadja Prigorowsky, ansvarig för Junior Academy på IVA.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)
Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)
Grev Turegatan 16
114 46 Stockholm

08-791 29 00https://www.iva.se/

I över 100 år har Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) varit en mötesplats för Sveriges framtid. IVA samlar kompetens och erfarenhet från cirka 1 300 invalda akademiledamöter och 250 företag. Vi bygger broar mellan näringsliv, offentlig verksamhet, akademi och politik. IVA driver på vetenskaplig grund en saklig debatt inom flera samhällsviktiga områden.

IVA är ett lättillgängligt expertorgan fristående från enskilda intressen, ideologier och partipolitik. Vi tror på och verkar för människans förmåga att bidra positivt till samhället genom teknisk och ekonomisk vetenskap.

Följ Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)

Tekniksprånget ger allt fler ingenjörer13.3.2023 09:08:09 CET | Pressmeddelande

Tekniksprånget får fler unga att välja ingenjörsutbildningar, det visar en ny uppföljning som Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) gjort med data från SCB. Efter genomförd praktik väljer 92 procent av praktikanterna att studera vidare. 77 procent av dem väljer högre tekniska studier, varav hälften är kvinnor. Uppföljningen visar också att tidigare praktikanter fullföljer sin ingenjörsutbildning i större utsträckning än andra studenter.

Hur säkerställer vi tillgången på viktiga metaller och mineral?10.3.2023 08:00:00 CET | Pressinbjudan

Den gröna omställningen kräver ökad tillgång på en rad kritiska metaller och mineral. Idag är stora delar av världen beroende av import från Kina, och vägen till att bryta mer på annat håll är lång och fylld av utmaningar. Hur löser vi det? Medier är välkomna att medverka vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVAs) seminarium där experter diskuterar frågan ur ett globalt, europeiskt och svenskt perspektiv.

Här är kommunernas satsningar som ger fler elever på naturvetenskaps- och teknikprogrammen16.2.2023 05:50:00 CET | Pressmeddelande

Andelen gymnasieelever på naturvetenskaps- och teknikprogrammen varierar stort mellan olika kommuner. Satsningarna som kommunerna gör för att öka ungdomarnas teknikintresse är viktiga. Det visar en ny rapport från Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) som redogör för andelen elever uppdelat på nationell-, läns- och kommunnivå. I rapporten ger IVA också exempel på kommuner som gjort betydande insatser för att bibehålla eller öka ungdomars intresse för att läsa naturvetenskaps- eller teknikprogrammet på gymnasiet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum