Umeå kommun

Nu öppnar de tempererade utebaden

Dela

Lördag 12 juni öppnar Umelagun för säsongen och onsdag veckan därpå, 16 juni, öppnar Obbolabadet och Vallabadet upp för alla badsugna besökare. Baden har vidtagit flera åtgärder för att minska risken för smittspridning.

Nu på lördag öppnar Umelagun och några dagar senare följer Obbolabadet och Vallabadet i Hörnefors. I vanliga fall öppnar Umelagun helgen efter skolavslutningen men i år väljer man att öppna helgen innan. För att minska risken för smittspridning har man på alla bad vidtagit flera olika åtgärder.

– Vi kommer att begränsa antalet besökare på våra bad för att minska risken för trängsel. Vi har också utsedda trängselvärdar som har som uppgift att påminna alla gäster om att hålla avstånd. Utöver detta har vi bland annat gjort markeringar på marken på platser där det kan uppstå köer. Vi har lärt oss mycket under det senaste året och har med oss erfarenheter från förra sommaren som gör att vi känner oss trygga i de åtgärder vi gör, säger Patrik Samuelsson, avdelningschef Bad.

Många roliga aktiviteter på baden

Under sommaren kommer det att arrangeras många roliga aktiviteter för barnfamiljer på och i anslutning till baden. Det blir många mindre aktiviteter istället för ett fåtal större för att kunna sprida ut besökarna över tid. Bland annat kommer det bli tävlingar, rörelserundor, bus med badens maskotar, simtips från simlärare och på fredagar är det poolparty på alla utebad. I sommar kommer det även en jonglör och underhållare på besök på baden som kan visa och lära ut cirkuskonster.

Bada gratis med Händer på lovet-kortet

Med Händer på lovet-kortet badar alla barn i förskoleklass och upp till årskurs 9 gratis på de tempererade utebaden. På Obbolabadet och på Vallabadet gäller kortet hela sommaren, på Umelagun gäller det 12–30 juni och 1–22 augusti.

Mer information

Patrik Samuelsson
avdelningschef
Bad
070-296 22 98
patrik.samuelsson@umea.se

Johanna Wiklander
enhetschef
Umelagun
070-650 01 62
johanna.wiklander@umea.se

Madelene Törnlund
enhetschef
Obbolabadet, Vallabadet
073-731 06 07
madelene.tornlund@umea.se

Nyckelord

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum