Norrevo Fastigheter

Nu öppnar nybyggd förskola i Kimstad, Norrköping

Dela

Nu öppnar Norrköpings nyaste förskola - nybyggda förskolan Riddarbacken i Kimstad. Verksamheten flyttar till nya lokaler och den nya förskolan kommer ha plats för 120 barn uppdelat på 6 avdelningar. Förskolan kommer även ha ett eget tillagningskök.

Förskolan Riddarbacken i Kimstad
Förskolan Riddarbacken i Kimstad

Utbildningen i förskolan lägger grunden för ett livslångt lärande där omsorg, framtidstro och lärande bildar en helhet. Med pedagogiska miljöer, bibliotek och en modern gård kommer förskolan att erbjuda goda möjligheter till lärande, lek och kreativitet. 

Den nya förskolan, som till stora delar är byggd i trä, kommer att vara den mest energisnåla byggnaden av kommunens byggnader. Riddarbacken har under flera år arbetat med ett tema i undervisningen kring hållbarhet och miljö som intresserat forskare på Linköpings universitet. Förskolan ingår nu i ett längre forskningsprojekt.

Media bjuds in till visning av förskolan och får en introduktion till förskolans arbete med hållbarhet och miljö samt övergripande satsningar på utbildning i Norrköpings förskola.

Datum: 16 januari
Tid: 10.00
Plats: Nya Riddarbackens förskola, Runstensvägen 7, Kimstad

Vid pressträffen medverkar:
Per Kempe, Projektchef, Norrevo Fastigheter
Jenny Helsing, Rektor, Norrköpings kommun
Sofie Lindén, Utbildningsdirektör, Norrköpings kommun
Kikki Liljeblad, Skolkommunalråd (S), Norrköpings kommun

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Förskolan Riddarbacken i Kimstad
Förskolan Riddarbacken i Kimstad
Ladda ned bild
Förskolan Riddarbacken i Kimstad
Förskolan Riddarbacken i Kimstad
Ladda ned bild
Förskolan Riddarbacken i Kimstad
Förskolan Riddarbacken i Kimstad
Ladda ned bild

Om

Norrevo Fastigheter
Norrevo Fastigheter
Norra promenaden 100
60218 Norrköping

011-21 09 90http://www.norrevo.se/

Vi utvecklar lokaler för livet — i Norrköping
Året om, dygnet runt, besöker och upplever tusentals människor Norrköpings skolor, mötesarenor, vårdboenden, kontor och andra arbetsplatser. Barn utforskar, lär och utvecklas i trygga miljöer. Unga som gamla får uppskattad vård och omsorg. Förväntansfulla människor går på konsert eller teater, spelar fotboll, rider, simmar och lånar böcker. Var och en är viktigast för vårt arbete. Det är för dem vi skapar livskvalitet.

Vår vision och drivkraft leder vårt arbete framåt. Med ett helhetstänkande äger, utvecklar och vårdar vi lokaler i Norrköping. Vi skapar förutsättningar för hållbara, trygga och pedagogiska miljöer som ger plats för upplevelser, kreativitet, trivsel och liv.
Och tillsammans med våra kunder skapar vi en attraktiv och färgstark stad med bästa tänkbara lokaler för livet — i Norrköping.

Följ Norrevo Fastigheter

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrevo Fastigheter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum