Enköpings kommun

Nu öppnar Pepparrotsbadet

Dela

Måndag 22 mars öppnar Pepparrotsbadet. Genom att endast tillåta förbokade besök och tidsbegränsad tillgång till badet blir det möjligt att hålla avstånd och genomföra en smittsäker öppning av nya familjebadet.

– Nu kan vi äntligen öppna Pepparrotsbadet och vi kan göra det på ett smittsäkert sätt genom att ta emot ett litet antal besökare som får besöka badet under vissa tider, säger Christopher Hoerschelmann, verksamhetschef på idrott och fritid.

Från 22 mars kan allmänheten besöka Pepparrotsbadet genom att förboka biljett på badets hemsida. Där kommer det att finnas särskilda bokningsfönster på tre timmar. Förbokad biljett ger tillgång till familjedelen, hoppbassängen, vattenrutschkanan och 25-metersbassängen. Relaxavdelningen kommer inledningsvis inte vara öppen.

Genom att endast ta emot bokningar via badets webbsida blir det möjligt att kontrollera hur många personer som besöker badet samtidigt. Antalet personer som får vistas i badet samtidigt styrs av Pandemilagen och begränsningsförordningen. 

Utöver förbokade besök och information om maxantal i lokaler kommer det också finnas trängselvärdar i badet som går runt och kollar så att alla regler följs. Trängselvärdarna kommer att ha en turkos banderoll för att synas tydligt i badet.

Åtgärder som har genomförts för att kunna öppna Pepparrotsbadet på ett smittsäkert sätt:

  • Endast förbokade besök
  • Trängselvärdar
  • Skyltar som informerar om hur många som får vistas i varje lokal.
  • Handsprit i entrén
  • Skolorna kommer använda andra omklädningsrum så att de inte blandas med allmänheten
  • Uppmaning till alla besökare att visa hänsyn och följa Folkhälsomyndighetens övriga rekommendationer

Boka biljett

Biljetter bokas på Pepparrotsbadets hemsida: https://pepparrotsbadet.enkoping.se/

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum