Carl Johans pastorat

Nu öppnar Sjömanskyrkan – Ett folkens hus

Dela

Sjömanskyrkans anrika hus vid Stigbergstorget omvandlas till ett hus med gemenskap och kultur. Flera olika aktörer samarbetar med Carl Johans pastorat för att det ska bli en spännande plats för kultur, mat, aktiviteter och möten mellan människor i alla åldrar. Onsdagen den 25 augusti slår vi äntligen upp dörrarna.

Illustration av Caroline Röstlund.
Illustration av Caroline Röstlund.

Öppet hus

Carl Johans pastorat öppnar Sjömanskyrkan med Stadsmissionen och Skeppet Gbg vid sin sida onsdagen den 25 augusti. Vi hoppas kunna sprida härlig stämning även utanför huset som förhoppningsvis sprider sig över hela Stigbergstorget.

Vi startar vid lunch med foodtruck utanför entrén och öppet hus för dem som vill kolla in lokalerna. Det kommer att finnas möjlighet till rundvandring mellan kl.12–16.

Kl. 14.30–17.50 Livemusik och poesi från balkongen

Ca. kl. 17 Servering av mat och folköls-bar på övervåningen för dem som har biljett till kvällen.

Kl. 18 Konsert- och performanceprogram på övervåningen (med inträde). (Obs! Slutsålt.)

Verksamheten i Sjömanskyrkan

Hållbarhet, långsiktighet och helhetstänk är idéer som kommer att genomsyra allt som sker i nya Sjömanskyrkan.

På entréplan öppnar Göteborgs Stadsmission den hållbara lunchrestaurangen Svinn i den vackra matsalen med en av stadens kanske bästa utsikter. Råvarutillgången baseras på ”rescue food”, det vill säga tillvaratagen mat som annars skulle ha kastats. Restaurangen är öppen för alla och håller en hög klass.

På övre plan slår Skeppet Gbg upp portarna till en helt ny live-scen och kreativa arbetsplatser. Här arrangeras ett brett och spännande program av konserter, föreställningar, dans, filmvisningar och samtalskvällar. Skeppet Gbg kommer också att kunna bokas för att användas till release-fester, premiärer, utställningar, födelsedagskalas och familjehögtider. Endast fantasin sätter gränser för vad som kan ske i den stora vackra salen.

På nedre plan kommer det att sjuda av föreningsliv och gruppaktiviteter bland annat organiserat av Frivilligcentralen Oscar. Frivilligcentralen är en del av Oscar Fredriks församling, Svenska kyrkan, men har en uttalad roll som autonom, politiskt och religiöst obunden. 

Vår vision är att nya Sjömanskyrkan ska bli en genuint inspirerande plats där människor kan mötas. Vi kommer att erbjuda genomtänkta program av hög kvalitet som vi vill ska bidra till stadens kulturliv. Vi vill inspirera till engagemang i närsamhället och utmana till omställning till ett mer hållbart samhälle både materiellt och socialt.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Illustration av Caroline Röstlund.
Illustration av Caroline Röstlund.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Carl Johans pastorat
Carl Johans pastoratCarl Johans, Högsbo, Masthuggs och Oscar Fredriks församlingar bildar tillsammans Carl Johan pastorat. Geografiskt sträcker sig pastoratet från Linnégatan till Röda Sten och från Marconigatan till Göta älv. Halva befolkningen i området är under 40 år och 48 procent av dem som bor i någon av de fyra församlingarna är medlem i Svenska kyrkan.

Pastoratet arbetar aktivt bland annat med miljöfrågor och HBTQ-frågor, två områden där tron tar sig tydliga, praktiska uttryck.

Följ Carl Johans pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Carl Johans pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum