Länstrafiken Örebro

Nu öppnas framdörrarna på länets bussar igen

Dela
Från och med fredag den 11 februari inleder vi öppnandet av framdörrarna i länets kollektivtrafik.

- I vissa delar för vår trafik inväntar vi dock besked från Arbetsmiljöverket, men i det stora hela öppnar vi framdörrarna igen för våra resenärer, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken.

Anledningen till att Länstrafiken öppnar framdörrarna är att Folkhälsomyndigheten hävt restriktionerna från och med den 9 februari.

Fördelarna med att resenärerna kliver på i framdörren är flera.
-Det innebär dels att vi kan erbjuda den service kring betalning och frågor som öppna framdörrar innebär, men det innebär också att de som stiger på i framdörren slipper att trängas med de som kliver av i bakdörren.

Under de perioder Länstrafiken haft stängda framdörrar har verksamheten haft ett intäktstapp på cirka en och halv miljon i månaden. Detta beroende på att många resenärer avstått från att köpa biljetter.

Nu blir det återigen tydligt att resenärer ska validera sin biljett vid påstigning när de kliver på i framdörren.

Den 9 februari försvinner även restriktionerna för långväga kollektivtrafik, liksom rådet om munskydd vid trängsel. Även rekommendationen om att resenärer ska använda andra färdmedel än kollektivtrafik försvinner.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

Nöjda sjukrese- och färdtjänstresenärer i Örebro län22.2.2023 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Nu har resultatet från den årliga undersökningen Barometern för Anropsstyrd trafik för 2022 kommit och som tidigare år visar den en hög nöjdhet bland de som reser med färdtjänst och sjukresor i Örebro län. Undersökningen omfattar bland annat upplevelsen vid bokning av resa, till vilken tid man blivit tilldelad och förarens bemötande. Allra nöjdast är de som är över 80 år och de som reser ofta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum