Linköpings kommun

Nu öppnas Hamngatan helt för biltrafik

Dela

Vid kommunfullmäktiges sammanträde den 26 november 2019 så beslutades att kollektivtrafikkörfälten på Hamngatan och Tullbron skulle tas bort och att alla filer skulle öppnas för biltrafik.

Nu pågår förberedelserna för fullt och snart kommer alla filer på Hamngatan att vara helt öppna för biltrafik. Arbete med att färdigställa gatan kommer pågå en bit in i februari.

– Vi vet att många har väntat på det här. Vi hoppas att detta kommer medföra att trafiken flyter på bättre i framförallt rusningstrafiken, säger Muharrem Demirok (C), kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Samtidigt som Hamngatan öppnas upp för trafik så pågår arbetet med att säkra upp luftkvaliteten i innerstaden och under året kommer flera förslag att presenteras.

Uppdaterad 16 januari.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum