Umeå kommun

Nu påbörjas planarbetet för den nya fotbollshallen på Nolia

Dela

Det är tidigare beslutat att en ny fullstor fotbollshall med tillhörande multihall ska byggas på Noliaområdet. Byggnadsnämnden har nu fattat beslut om att påbörja arbetet med en ny detaljplan för området där hallarna ska byggas.

Planerad placering av ny fotbollshall och multihall på Noliaområdet.
Planerad placering av ny fotbollshall och multihall på Noliaområdet.
 Fotbollshallen är efterlängtad och placeringen på Noliaområdet känns helt rätt. En ny detaljplan behövs bland annat eftersom de byggnader som planeras har en högre höjd än vad befintlig plan tillåter, det finns även ledningar i marken och hur de ska hanteras utreds i planarbetet, säger Mikael Berglund (S), byggnadsnämndens ordförande.

I den nya planen kommer det förutom fotbollshall och multihall även vara möjligt att bygga kontor och restaurang. Byggnadsnämnden gjorde dock ett medskick till det fortsatta arbetet med detaljplanen att det är idrottsverksamheten som är prioriterad.

 På den här platsen vill vi främst prioritera verksamheter som har koppling till idrottsverksamhet. Vi gör därför ett tillägg till syftet med detaljplanen om att idrottsändamålet är prioriterat och att kontorslokaler måste underordna sig det ändamålet, säger Mattias Sehlstedt (V), 2:e vice ordförande i byggnadsnämnden.
 
Den nya detaljplanen beräknas antas innan årsskiftet.
 

Mer information:

Mikael Berglund (S)
ordförande
byggnadsnämnden
070-559 71 84
mikael.berglund@umea.se

Ulrik Berg (M)
vice ordförande
byggnadsnämnden
070-679 75 03
ulrik.berg@umea.se

Mattias Sehlstedt (V)
2:e vice ordförande
byggnadsnämnden
070-627 53 15
mattias.sehlstedt@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Planerad placering av ny fotbollshall och multihall på Noliaområdet.
Planerad placering av ny fotbollshall och multihall på Noliaområdet.
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum