Stockholms stad

Nu placerar vi ut 80 solcellsdrivna skräpkorgar i staden

Dela

Trafikkontoret har fått medel från stadens klimatmiljard att köpa in 80 solcellsdrivna skräpkorgar av modell Big Belly. Torsdag den 24 november klockan 11.00 visar vi upp dem för media och allmänhet på Farsta torg och förklarar hur de fungerar.

Vad: Stockholms stads trafikborgarråd Daniel Helldén finns på plats tillsammans med representanter från trafikkontoret, för att berätta om stadens syfte och mål med att använda Big Belly. 
På plats finns även leverantören EWF ECO, som visar hur skräpkorgarna fungerar och svarar på frågor.

Evenemanget ramas in med uppträdande av Uppsala Skräpkör.

Var: Farsta Torg

Datum: 24 november, klockan 11.00 – 13.00.

Big Belly i korthet:
Skräpkorgen Big Belly är solcellsdriven och komprimerar sitt innehåll. Den kan därför rymma skräp motsvarande fem till sju gånger korgens storlek, innan den larmar automatiskt när det är dags för tömning. Tack vare det slutna systemet hindras fåglar och skadedjur från att komma åt innehållet.

För ytterligare information kontakta: 
Susanne Pettersson, projektledare, trafikkontoret, telefon: 08-508 26 268.

Nyckelord

Bilder

Dokument

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

YH-utbildning på Frans Schartaus Handelsinstitut når topp tio i kvalifikationsnivå, motsvarar kandidatexamen20.4.2018 10:28Pressmeddelande

Frans Schartaus Handelsinstituts YH-utbildning inom Hotel Management har i samband med den senaste beviljandeomgången från Myndigheten för Yrkeshögskolan fått en placering i kvalifikationsramverket på nivå SeQF6*. Det innebär att de studerande som läser Hotel Management får en Kvalificerad yrkeshögskoleexamen, som i det nya ramverket är placerad på samma nivå som en kandidatexamen. Det gör de studerande mycket attraktiva på arbetsmarknaden och blir en trygg väg mot jobb.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum