Spendrups Bryggeri AB

Nu presenterar vi Melleruds Klassiska Ale

Dela

Med stolthet presenterar vi nyheten Melleruds Klassiska Ale, en gyllenröd ale med mild och balanserad beska. Med sin friska smak och mjuka maltighet passar den utmärkt till svenskt mathantverk.

Den nya alen från Melleruds är en modern ale som är bryggd i klassisk tradition, vilket ger ölet en bred smakkaraktär och mjuka bubblor. Med sin friska smak och mjuka maltighet passar den utmärkt till svenskt mathantverk. Som vanligt är det Spendrups bryggmästare Richard Bengtsson som tagit fram det nya receptet.

– Öl är ju min passion, så det har varit lustfyllt att ta fram ett nytt öl. Målet med Melleruds Klassiska Ale har varit att få fram frisk och aromatisk kryddighet som gör att den passar bra till svenskt mathantverk, och det tycker jag vi lyckats med. Dessutom använder vi bara ekologisk malt och humle så det är 100 procent ekologiskt, säger Richard Bengtsson.

Tillsammans med Filip Fastén , Årets Kock 2014, besökte Melleruds skördefester på Öland och i Kivik i höstas. Inspirerad av både Filip och den svenska skördens färgstarka frukter och grönsaker har Richard Bengtsson valt att ta fram en gyllenröd ale som passar svenskt mathantverk.

– Jag tycker om att laga svensk husmanskost och väljer alltid säsongens råvaror, till exempel kål och rotfrukter. Friskheten och beskan i Melleruds Klassiska Ale bryter av perfekt mot den typen av smaker, säger Filip Fastén.

– För mig är hållbarhet en självklarhet och handlar om sunt förnuft, som att alltid följa säsongen och välja närodlat. Det är roligt att Spendrups delar min syn på hållbarhet och lanserar ett ekologiskt öl, säger Filip Fastén.

Filip Fastén är just nu aktuell med sin nyöppnade restaurang Agrikultur i Stockholm, där han utgår från hållbarhet och svenskt mathantverk, och Melleruds Klassiska Ale finns självklart på menyn.

Lanseras på finalen av Årets Kock

Melleruds Klassisk Ale kommer att lanseras under finalen av Årets Kock i Annexet den 11 februari. Senare under februari kommer den finnas tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment och i restaurangkanaler.

Att Melleruds Klassiska Ale är 100 procent ekologisk är ett led i Spendrups Bryggeris strävan att bidra till ett hållbart samhälle. Under hösten har Richard Bengtsson även utvecklat recepten till Melleruds Utmärkta Pilsner så att även den kommer att vara 100 procent ekologisk från 1 mars i år.

Bilder på flaskan och från skördefesterna hittar du här: http://bit.ly/Bilder_Melleruds_Ale

För mer information, vänligen kontakta:

Mikael Mossvall, produktchef Melleruds, mikael.mossvall@spendrups.se , 070-774 60 89

Anna Olsson, pressansvarig, anna.olsson@spendrups.se , 070-283 02 75

Annika Molander, informationsdirektör, annika.molander@spendrups.se , 073-355 06 16

Spendrups Bryggeri grundades 1897. Vi är ett bryggeri med ett brett sortiment. Engagemanget och passionen är lika stor nu som då. För oss är alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. Bland våra varumärken finner du Spendrups Bryggeri,  Norrlands Guld, Mariestads, Heineken, Loka, Schweppes, Briska, El Coto, Gallo m fl. Familjeföretaget Spendrups är ett svenskt och oberoende bryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Vi är idag ca 900 medarbetare och omsätter ca 3,3 MDKR. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri och Hellefors Bryggeri.  www.spendrups.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Filip Fastén, Årets Kock 2014
Filip Fastén, Årets Kock 2014
Ladda ned bild

Om

Spendrups Bryggeri AB
Spendrups Bryggeri AB
Box 3006/ Vårby allé 39
143 03 Vårby

08-672 77 00http://www.spendrups.se/

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 950 medarbetare och omsätter cirka 3,3 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. www.spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

Spendrups går med i plastinitiativ4.9.2018 12:32Pressmeddelande

En av de stora globala hållbarhetsutmaningarna är hanteringen av plast och krafttag tas runtom i världen för att begränsa plastavfallet och öka återvinningen. EU lanserade i januari 2018 en strategi för plast. I Sverige har Dagligvaruleverantörers Förbund, DLF, startat ett initiativ med målet att de plastförpackningar som medlemsföretagen sätter på marknaden, och som omfattas av producentansvarsförordningen, ska gå att materialutnyttja senast år 2022. Detta har Spendrups nu anslutit sig till, tillsammans med andra ledande aktörer i livsmedelsbranschen.

Vinnarna är korade: Sveriges Bästa Gin & Tonic 2018 görs av bartendern Mihail Mihaylov och utbildningsledaren Christoffer Ek. Här är recepten!1.9.2018 18:47Pressmeddelande

Idag avgjordes Schweppes prestigefulla tävling Sveriges Bästa Gin & Tonic. I finalen där tre smaksäkra hemmamixare och tre professionella bartenders gjorde upp står det nu klart att bartendern Mihail Mihaylov från Stockholm och utbildningsledaren Christoffer Ek från Växjö gör landets bästa Gin & Tonics. I år var det de mest originaltrogna bidragen som hade störst framgång hos juryn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum