Trafikverket

Nu rustas Marieholmsbanan för Pågatågstrafik

Dela

I januari börjar upprustningen av Marieholmsbanan, som går mellan Eslöv och Teckomatorp. Banan ska få nytt spår, nya kontaktledningar och i Marieholm byggs en ny plattform. I december nästa år ska banan vara klar för reguljär Pågatågstrafik.

I dag används Marieholmsbanan bara sporadiskt. Vid akuta stopp eller planerade arbeten på närliggande tågsträckor leds tågen om. Upprustningen ska säkra banans kapacitet som omledningsbana, något som kommer att bidra till minskade förseningar.

För att öka säkerheten på banan stängs ett tiotal oskyddade järnvägsövergångar och istället byggs ersättningsvägar. För att öka framkomligheten och säkerheten ytterligare byggs tre nya underfarter, en i Marieholm och två i Eslöv.

 – De som bor nära järnvägen kommer att uppleva en del buller och andra störningar, som exempelvis byggtrafik, under byggtiden, men vi gör vårt bästa för att begränsa det, säger projektledare Maciej Zakrzewski.

Arbetet med Marieholmsbanan är samfinansierat mellan Trafikverket, Region Skåne och Eslövs kommun. Läs mer om upprustningen på Trafikverkets hemsida.

Bilaga: Informationsblad, som delades ut i går till hushållen längs med Marieholmsbanan. I det finns en tidslinje, som beskriver vad som händer månad för månad.

Nyckelord

Kontakter

Maciej Zakrzewski, projektledare,
0730-62 27 76
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Dokument

Länkar

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar samt långsiktig planering av det samlade transportsystemet. Webbplats: www.trafikverket.se Pressrum: www.trafikverket.se/pressrum

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum