Stockholms stad

Nu rustas Medborgarplatsen och Björns trädgård

Dela

En scen, matgrupper, solsoffor, lekskulpturer och belysning. Mellan den 17 juni och första veckan i juli rustas Medborgarplatsen och Björns trädgård för att bli mer välkomnande för alla.

För den grönblå majoriteten i stadshuset är trygghetsarbetet högprioriterat. I budgeten för 2019 avsattes 100 miljoner kronor för investeringar i stadsmiljön för att öka tryggheten runt om i stadens 14 stadsdelar. För Södermalms stadsdelsnämnd innebär det ett bidrag på 1,5 miljoner kronor som kommer att användas för att rusta upp gräsytan på Medborgarplatsen och allén i Björns trädgård.

Gräsytan på Medborgarplatsen kommer att få bland annat en scen, solsoffor, matgrupper och lekskulpturer. I Björns trädgård kommer sittbänkar och nya papperskorgar att placeras ut. Båda platserna kommer också att prydas av ny belysning och växtlighet.

- Staden satsar mycket på trygghetsskapande investeringar och nu har turen kommit till Södermalm. Medborgarplatsen och Björns trädgård är viktiga centrala platser i staden och vår förhoppning är att detta kommer att leda till att platserna nyttjas mer och känns mer välkomnande för alla, säger Christoffer Järkeborn (M), ordförande i Södermalms stadsdelsnämnd.

Upprustningen av Medborgarplatsen och Björns trädgård kommer att ske mellan den 17 juni och första veckan i juli.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Familjevänlig staycation i Stockholm under sommarlovets sista vecka, med interaktiv planetutställning, storskaligt raketbygge och astronauten Christer Fuglesang på plats.24.6.2019 08:00:00 CESTPressmeddelande

Årets festival är inte svårsåld till de yngre festivalfansen. Med rymden som fond invaderas strömgatan av den interaktiva utställningen Planetgatan, astronauten Christer Fuglesang läser högt och håller frågestund, och Zirkus Loko-Motiv anordnar ett gemensamt storskaligt raketbygge. Men även de mer jordnära besökarna kommer få sin festivaldos fylld, med familjekonserter som till exempel jazziga Oddjob, massor av barnvänligt skapande i Labbet på Norrbro, cirkusföreställningar som Kasta Loss, konst och dans.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum