Solna stad

Nu rustas Solna gymnasiums scen

Dela

Nu startar arbetet med att rusta Solna gymnasiums scen och aula. Den ska anpassas till skolans verksamhet, kulturskolans föreställningar och även möjliggöra användning av föreningsliv, civilsamhälle och näringslivet. Upprustningen handlar om att förbättra tillgängligheten, skapa flexiblare scenyta, nya strålkastare och belysning samt uppdaterad ljudanläggning.

Att skapa en bättre aula och scen på Solna gymnasium har varit högt på agendan under en längre tid. Dock har pandemin och dess följdverkningar gjort att arbetet fått stå tillbaka. Men nu är det dags att sätta igång arbetet.

- Jag tror att det är fler än jag som verkligen har väntat på detta. Därför är jag glad över att vi nu äntligen kan säga att startskottet för den upprustningen har gått. Det har blivit extra tydligt under pandemin hur viktig kulturen är och hur viktigt det är att ha en plats för detta så att barn och unga får möjlighet att visa upp sina färdigheter och sin utveckling och att föräldrar, mor- och farföräldrar, syskon och vänner får ta del av detta, säger Peter Edholm, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Så här blir Solna gymnasiums uppdaterade scen:

  • Tillgängligheten förbättras. Det ska bli enklare att nå scenen med rullstol via ramper och hiss
  • De nya ramperna förenklar möjligheten att transportera utrustning till scenen.
  • Ny belysning och strålkastare
  • Uppdaterad ljudanläggning
  • Scenytan görs större, mer flexibel med en ny ridå
  • Nya mörkläggningsgardiner sätts upp

Arbetet planeras att starta under sommaren 2022.

Kontakter

Kontakt

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

Pressjour 08-746 12 00http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum