Linköpings stift

Nu sätter Svenska kyrkan fokus på klimatet inför valet 2022

Dela

På söndag kl. 9 startar pilgrimsvandringen "Fred med jorden, fred med varandra" vars syfte är att sätta fokus på omställning och klimaträttvisa inför valet 2022. En fyra veckors vandring som startar i Åbo och beräknas vara framme i Stockholm fredagen före valet.

Årets stora Walk for Future-vandring kommer ske de fyra veckorna före riksdagsvalet. Syftet är att påminna oss alla, väljare såväl som beslutsfattare, om de stora framtidsfrågorna och hur de hänger ihop. Vandringen kommer att ske under mottot "Fred med jorden, fred med varandra" - som grundstenar för ett hållbart liv.

Som tidigare vandrar vi både för att reflektera över våra egna liv och den omställning vi behöver göra, och med ett budskap till makthavare: Sverige behöver agera nu för att uppfylla sina åtaganden enligt Parisavtalet, och vi vill se politiker som tar detta på allvar och hjälper oss att ställa om vårt samhälle.

- Vi uppmuntrar alla att vandra med oss dessa veckor! Ett sätt är att arrangera en vandring på den ort du bor med hjälp av det material som kommer finnas på hemsidan. Vi kommer också som förra året att livesända dagligen med reflektioner, böner och rapporter om hur vi har det. Ett annat sett är att komma med oss rent fysiskt - antingen över en dag eller flera dagar, säger Annika Spalde, diakon i Svenska kyrkan som leder vandringen. All information finns på vår hemsida www.walkforfuture.se

Svenska kyrkan har beslutat om en Färdplan för klimatet där hela organisationen ska vara klimatneutral till 2030. Pilgrim’s Walk for Future verkar för att mobilisera i första hand kyrkan mot detta mål men även hela samhället och vi samarbetar med många i denna rörelse.

Vi uppmanar alla att ansluta sig till rörelsen, i uttåget bort från fossilberoende och överkonsumtion mot ett rimligare och mer rättvist sätt att leva!

Nyckelord

Kontakter

Kontaktuppgifter:
Annika Spalde, vandringsledare och diakon
073-095 94 53
annika.spalde@svenskakyrkan.se

Emanuel Eriksson, pilgrimsutvecklare och pressansvarig
073-022 26 58
emanuel.eriksson@svenskakyrkan.se

Bilder

Ladda ned bild
Ladda ned bild
Annika Spalde, Vandringsledare och diakon i Svenska kyrkan.
Annika Spalde, Vandringsledare och diakon i Svenska kyrkan.
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Om

Linköpings stift
Linköpings stift
Ågatan 65 (Box 1367)
581 13 Linköping

013-24 26 00https://www.svenskakyrkan.se/linkopingsstift

 

Bakgrundsfakta: 

Walk for future har under våren vuxit till en landsomfattande rörelse. Ca 50 pilgrimsvandringar för klimatet har redan arrangerats där över 395 miljoner steg har registrerats sedan starten för ett år sedan. 

- Vi hade aldrig vågat hoppas på en sådan uppslutning kring Pilgrim’s Walk for Future. Vi hinner inte med att besvara alla förfrågningar och förslag på samarbeten. Runt om i hela Sverige och Norden har steg för klimatet registrerats i vår stegräknare , säger Emanuel Eriksson.

Du kan se vår kampanjsida och stegräknare här:
https://www.walkforfuture.se/ 

Alla stift i Svenska kyrkan har egna sidor där du kan se hur stiftens församlingar arrangerar egna vandringar under Walk for futures flagg. Vi har samlat dessa sidor här: 

https://walkforfuture.se/skapa-en-egen-vandring/se-alla-vandringar-som-arrangeras/#arrangerade-vandringar-svanska-kyrkan 

I skrivande stund är vi uppe i flera tusen registrerade deltagare för vandringar i Pilgrim's Walk for Futures namn. Personer som vill delta på olika sätt. Dels genom att vandra med vissa etapper i våra arrangerade vandringar, dels arrangera egna vandringar. 

 

 

Följ Linköpings stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings stift

Svenska kyrkan lyfter klimatfrågan inför valet6.9.2022 21:13:59 CEST | Pressinbjudan

"Fred med jorden fred med varandra" är budskapet på vandringen Pilgrim's Walk for Future. Vandringen började i Åbo den 14 augusti och når Riksdagshuset på fredag kl. 12:40. Vi välkomnar press/media för intervjuer både på plats och via telefon under vandringens sista tre dagar där biskopar, kyrkoledare och WWFs generalsekreterare möts i gemensam sak för att lyfta fokus på klimatfrågan inför valet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum