Trafikverket

Nu ska E20 förbi Hova bli mötesfri

Dela

Nu startar ombyggnaden av E20 förbi Hova till mötesfri väg. Arbetet börjar med att schaktning för grodmiljö vid Hovaån och avverkning av skog.

Successivt under hösten kommer vägar och broar börja byggas.

– Vi kommer att bjuda in till informationsmöte i november när projekteringen är igång och tidplan kan presenteras, säger Marita Karlsson, projektledare på Trafikverket.

E20 ska byggas om till mötesfri landsväg med mitträcke på en cirka tio kilometer lång sträcka förbi Hova, från Fagerlid till Bahult. Merparten av sträckan cirka åtta kilometer kommer att få två filer i vardera riktning och cirka två kilometer får en fil i vardera riktning. Mitträcke kommer att åtskilja körriktningarna på hela sträckan.

En ny trafikplats kommer att byggas med E20 något nedsänkt vid Hova samhälle. Väg 200 och cykelväg kommer att passera över E20 på bro.

– Säkerheten kommer att bli bättre för alla trafikanter. Inte minst får barnen på Regnbågsskolan en säkrare väg till och från skolan. Vi är väldigt glada att byggnationen nu kommer igång, säger Marita Karlsson.

Läs mer om projekten på www.trafikverket.se/e20-forbi-hova.

Mer information:

Marita Karlsson, projektledare Trafikverket, 010 – 123 61 39

Trafikverkets pressjour: 0771-311500

Kontakter

Kontaktperson
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum