Trafikverket

Nu ska E20 förbi Hova bli mötesfri

Dela

Nu startar ombyggnaden av E20 förbi Hova till mötesfri väg. Arbetet börjar med att schaktning för grodmiljö vid Hovaån och avverkning av skog.

Successivt under hösten kommer vägar och broar börja byggas.

– Vi kommer att bjuda in till informationsmöte i november när projekteringen är igång och tidplan kan presenteras, säger Marita Karlsson, projektledare på Trafikverket.

E20 ska byggas om till mötesfri landsväg med mitträcke på en cirka tio kilometer lång sträcka förbi Hova, från Fagerlid till Bahult. Merparten av sträckan cirka åtta kilometer kommer att få två filer i vardera riktning och cirka två kilometer får en fil i vardera riktning. Mitträcke kommer att åtskilja körriktningarna på hela sträckan.

En ny trafikplats kommer att byggas med E20 något nedsänkt vid Hova samhälle. Väg 200 och cykelväg kommer att passera över E20 på bro.

– Säkerheten kommer att bli bättre för alla trafikanter. Inte minst får barnen på Regnbågsskolan en säkrare väg till och från skolan. Vi är väldigt glada att byggnationen nu kommer igång, säger Marita Karlsson.

Läs mer om projekten på www.trafikverket.se/e20-forbi-hova.

Mer information:

Marita Karlsson, projektledare Trafikverket, 010 – 123 61 39

Trafikverkets pressjour: 0771-311500

Kontakter

Kontaktperson
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum