Åre 2019

NU SLÄPPS BOENDEN TILL ALPINA VM 2019!

Dela

120 000 personer förväntas besöka Åre under alpina VM 5-17 februari 2019. Majoriteten av besökarna är dagsgäster men många kommer att behöva någonstans att bo under VM-perioden. Nu släpps ett flertal boenden inför alpina VM.

Skidåkning och alpina världsmästerskap kan kännas långt borta i maj månad men planeringen pågår alltjämt. Nu släpps boenden till VM-perioden i områdena Björnen, Tegefjäll och Duved och framöver kommer fler boenden att bli tillgängliga.

Björnen, Tegefjäll och Duved är familjevänliga områden som ändå ligger nära centrum. Duved, som ligger cirka en mil västerut från Åre centrum, har ett separat skidsystem med tio liftar och 19 nedfarter. Ditt SkiPass gäller för samtliga områden, inklusive Duved och Tegefjäll.

Också Tegefjäll ligger västerut, cirka fem kilometer från Åre bycentrum, och därifrån har du tillgång till Duveds skidsystem som är sammanbyggt med Tegefjäll. Björnen ligger cirka åtta kilometer från Åre by i riktning mot Östersund och därifrån är det enkelt att ta sig vidare i Åre skidsystem. Samtliga områden trafikeras flitigt av skidbussar.

De boenden som går att boka nu är tillgängliga från lördag till lördag, söndag till söndag, söndag till torsdag och torsdag till söndag. Boendet bokas via SkiStars hemsida och är knutet till SkiPass vilket betyder att SkiPass till Åre skidområde bokas till samtliga vuxna besökare vid bokningstillfället. Ditt SkiPass fungerar även som inträdesbiljett till alpina VM.

De boenden som nu släpps kan ta slut på grund av hög efterfrågan men fler alternativ kommer att bli tillgängliga för VM-perioden framöver.

Om du vill sätta lite extra guldkant på din vistelse i Åre finns det även exklusiva erbjudanden från Holiday Club som inkluderar dubbelrum och VIP-biljett där det ingår frukost och entré till badet, Season Sauna och SATS gym. För information och för att boka VIP-paket, mejla oss på vip@are2019.com

Om du söker boende i Åre på annat sätt rekommenderar vi att du söker på Blocket och Air BnB på Åre med omnejd.

Boka ditt boende till alpina VM redan idag! Gå in på länken nedan för att komma till bokningssidan.

Bilder

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum