Bookmark Förlag

Nu släpps den sista boken i hyllade serien om Karma och Jonar

Dela

Nu släpps Stendraken, den femte och sista delen i den populära serien om vännerna Karma och Jonar. De illustrerade barnböckerna har hyllats av både läsare och kritiker och sålts i fler än 100 000 exemplar.

När Stendraken tar sin början har Karma och Jonar äntligen nått sitt mål: Stendrakens rike. Med tapperhet och en stor dos kreativitet måste de ta sig in genom den stora porten och förbi armén av ilskna stenvarelser för att möta den mäktiga Stendraken. De två vännerna är de enda som med kärlekens kraft kan bryta förbannelsen över landet Glimeria och rädda alla förstenade barn.  

Nu står det även klart att barnböckerna om Karma och Jonar ska bli tv-serie på Nordic Entertainment Group (NENT Group)s streamingtjänst Viaplay under nästa år. Serien kommer att visas i alla nordiska länder och rikta sig till barn i åldrarna 7–9 år. Första säsongen är baserad på den första boken i serien om Karma och Jonar, Klipptrollen.

”Jag är stolt och tacksam över att ha fått dela med mig av den otroliga historien om mina vänner Karma och Jonars hjältedåd”, säger författaren Zelda Falköga. ”Deras berättelse är ett viktigt vittnesmål som jag hoppas kan inspirera barn i generationer framöver till att vara modiga och snälla mot varandra. Nu när bokserien har nått sitt slut går vi dessutom in i en ny fas av äventyret med en animerad tv-serie. Det blir riktigt spännande att se illustratören Henric Aryees expressiva illustrationer komma till liv och att alla ska få uppleva Glimeria på lika nära håll som jag har fått äran att göra.”

Författaren till böckerna om Karma och Jonar, Zelda Falköga, är en fiktiv avsändare. Bakom henne står en författare som valt att förbli anonym.

Stendraken har fått betyg 5/5 av BTJ (liksom de fyra tidigare delarna i serien) som kallar den sista boken för ”så medryckande!”  

Till serien om Karma och Jonar finns pedagogiskt material anpassat för undervisning i årskurs F–3 såsom lärarhandledning (för bok 1, Klipptrollen och bok 2, Flykten), läsguide med extramaterial om serien samt digitala bildspel för de fem böckerna att visa klassen under högläsning. Det finns även ett soundtrack på Spotify: Genom eld. Det pedagogiska materialet och annat extramaterial finns att ladda ner på Karma och Jonars hemsida: https://www.karmaochjonar.se

Om serien: 

Karma och Jonar är en storslagen berättelse med ett viktigt budskap – att våga när det behövs och att vara en god och lojal vän. Med på äventyren för att befria Glimeria från den onda Stendraken är kinten Gala (ett slags blandning mellan katt och räv, vars päls byter färg vid olika känslolägen) och enhörningen Remus. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Omslag: Henric Aryee
Omslag: Henric Aryee
Ladda ned bild
Zelda Falköga
Zelda Falköga
Ladda ned bild
Viaplay tv-serie © Viaplay Studios
Viaplay tv-serie © Viaplay Studios
Ladda ned bild
Viaplay tv-serie © Viaplay Studios
Viaplay tv-serie © Viaplay Studios
Ladda ned bild

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Flerfaldigt prisbelönade och bokaktuella Lauren Groff äntligen i Sverige12.10.2021 11:04:58 CEST | Pressmeddelande

Idag kommer Lauren Groffs nya roman Matrix på svenska. Efter en lång prisbelönt utgivning släpper hon en roman som ger nytt perspektiv på kvinnors liv genom historien. Matrix har mottagits till stående ovationer i USA och kommit till final i National Book Award. Idag möter författaren för första gången sina svenska läsare på Internationell författarscen på Kulturhuset.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum