Spring Wine & Spirits AB

Nu släpps ett nytt rött, ekologiskt vin från chilenska Cono Sur

Dela

Den 1 september lanseras Cono Sur Organic Pinot Noir på Systembolaget. Det innebär att systervinerna Organic Chardonnay och Organic Cabernet Sauvignon Carmenère får sällskap av ytterligare ett rött ekologiskt vin från Chile. Under hösten nås butikerna dessutom av Organic-seriens nya design som ytterligare förstärker den ekologiska profil som Cono Sur så framgångsrikt jobbat med i många år.

Cono Sur Organic Pinot Noir, årgång 2015, har en intensiv aromatisk doft med inslag av körsbär och hallon. Smaken är medelfyllig med härlig koncentration, inslag av körsbär, hallon och en välintegrerad ekfatston.

Cono Sur Organic Pinot Noir passar till smakrika fiskrätter, kyckling, anka och lagrade ostar. Vinet kommer från Colchagua men man har valt att deklarera ursprunget DO Chile, då tillgången på ekologiska druvor under vissa år kan vara instabil. Cono Sur är särskilt erkända för sina Pinot Noir-viner, som finns i alla prisklasser. Toppvinet Ocío får varje år en mängd internationella utmärkelser. Adolfo Hurtado, VD och chefsvinmakare, besöker Stockholm i september för att introducera det nya vinet på den svenska marknaden.

 

Prisbelönt hållbarhetstänk

Cono Surs Organic-serie omfattar viner som till 100% är gjorda av druvor från vingårdar, officiellt certifierade som ekologisk odling. Det innebär att man inte använder konstgödsel, inte heller sprutar mot insekter, svampangrepp och andra farsoter som kan angripa odlingarna. Man använder sig bl.a. av kompost, insekter som eliminerar ohyra och Cono Surs egna gåsflockar som är förstklassiga insektsbekämpare. Cykeln på många vinetiketter står som symbol för miljöarbetet. 

År 2000 inledde Cono Sur en satsning på ekologisk odling och nu är cirka 30 % av odlingarna certifierade som ekologiska. Övriga vingårdar sköts enligt vad som kallas integrated management (sustainable management), dvs man följer i hög grad samma program som för ekologisk odling. Hösten 2010 fick Cono Sur som första chilenska vinföretag CEMARS-certifieringen, som är baserad på ISO 14064-1, och som tar hänsyn till arbetet att minska alla koldioxidutsläpp som förorsakas av produktionen och distributionen av vinerna. Därmed framstår man som en av ledarna i Nord- och Sydamerika vad gäller miljöarbetet i vinindustrin. Den brittiska branschtidningen Drinks International gav i mars 2011 Cono Sur utmärkelsen Green Company of the Year. Läs mer om Cono Surs miljöarbete på deras hemsida. www.conosur.com

 

Produktfakta

Produktnamn:Cono Sur Organic Pinot Noir | Årgång 2015 | Ursprung: Chile | Producent: Cono Sur Vineyards | Druvor: Pinot Noir | Alkoholhalt: 14 %vol | Art.nr: 4641-01 | Pris: 95 kr |Distribution: FS, 139 butiker|

Li Berger, produktchef på Spring Wine & Spirits,

tel 076-501 0286 li.berger@springwine.se

www.springwine.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Cono Sur Organic samlingsbild ny design
Cono Sur Organic samlingsbild ny design
Ladda ned bild
Cono Sur Integated Management
Cono Sur Integated Management
Ladda ned bild
Cono Sur Adolfo Hurtado
Cono Sur Adolfo Hurtado
Ladda ned bild
Cono Sur Organic Pinot Noir 2015
Cono Sur Organic Pinot Noir 2015
Ladda ned bild

Dokument

Om

Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB
Box 3006/Vårby allé 39
143 03 Vårby

08 672 77 00http://www.springwine.se/

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Företaget blev utnämnt till Årets Importör 2014 av tidningen Allt om Vin. Spring Wine & Spirits har 25 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Vi arbetar nära tillsammans med Spendrups Bryggeri, framförallt avseende försäljning och distribution. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är leverantör av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, E & J Gallo Winery, Codorníu, Barefoot Wines, Codorníu, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Peter Lehmann, Frescobaldi, McPherson och Plantation Rum

Följ Spring Wine & Spirits AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB

Möt Uncle Zin - en karaktärsrik profil30.11.2018 14:37Pressmeddelande

Även om namnet antyder att det är en avlägsen släkting så är farbrodern faktiskt ett vin från södra Italien, en nyhet på Systembolaget från 1 december. En träff med Uncle Zin är fullspäckad med frukt och kryddighet som väl möter både mat och mingel i juletid. Ställ fram en extra stol vid middagsbordet, för vinstilen är inkluderande och passar både spontana och traditionsbundna sammankomster i matens tecken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum