Upplands Väsby kommun

Nu startar arbetet med Väsby Idrottsstad – idrott, bostäder och skola

Dela

Ett nytt sportcenter, nya bostäder och en ny grundskola byggs när Väsby Idrottsstad växer fram. Det är en utveckling av Vilundaparken där det redan finns bad, fotbollsanläggning och hockeyhall. Under projektering och byggtid anläggs en aktivitetspark och en temalekplats i området.

Under måndagen beslutade kommunstyrelsen att skicka ut ett förslag till planprogram för Väsby Idrottsstad på samråd. Det är ett visionsprogram för utvecklingen av Vilundaparken till Väsby Idrottsstad. Området innehåller redan fotbollsanläggningen Vilundavallen, hockeyhallen Vilundahallen och Vilundabadet. I Väsby Idrottsstad byggs ett nytt sportcenter, en ny grundskola för 900 elever och flera hundra bostäder. En ny gång- och cykelväg över E4 kommer att binda ihop centrala Väsby med Odenslunda och Carlslund.

- Äntligen kommer vi till skott med utvecklingen av Väsby Idrottsstad, säger Mathias Bohman (S), ordförande i kommunstyrelsen. Och det är positivt att vi får till nya aktiviteter direkt med aktivitetsparken och temalekparken. Då märker medborgarna att det redan sker saker i området.

Under projekteringen och byggtiden så anlägger kommunen en tillfällig aktivitetspark och en temalekplats i Väsby Idrottsstad. Den placeras direkt norr om Vilundabadet och ska stå färdig redan till sommaren 2018, Aktivitetsparken ska få pumptrack, skatepark, hinderbana, utegym, dansbana och 7-personers fotbollsplan.

Temalekplatsen ”Väsby verkstäder” anspelar på Väsbys historia som en ort med tillverkningsindustri. I lekparken kommer det finnas en Optimusfabrik, en Hasselbladskamera att krypa in i, en rutschkana som är formad efter Volvo Amazons dörrhandtag och mycket mer. En plats som eggar fantasin och lockar till aktiv lek.

- Det kommer att skapa ett område som innehåller både boende och anläggningar för en aktiv livsstil vilket borgar för att området blir befolkat dygnets alla timmar. Det i sin tur brukar leda till större upplevd trygghet , berättar Alarik von Hofsten, projekansvarig. Väsby Idrottsstad knyter an till den omvandling som sker i Fyrklövern på andra sidan Husarvägen.

Samråd om Väsby Idrottsstad pågår 23 april till 31 maj och den 19 maj sker en utställning i samband med Stadsloppet. Samrådet innebär att vem som helst får lämna synpunkter på planprogrammet.

Kontaktpersoner:

Mathias Bohman (S), ordförande kommunstyrelsen, 08-59 09 77 44

Alarik von Hoffsten, projektledare, 070-920 74 15

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum