Lernia

Nu startar första pilotutbildningen inom Teknikcollege

Dela
Stockholmsregionen har idag stor brist på arbetskraft med industrikompetens. Därför har Region Stockholm medfinansierat pilotverksamheten Teknikcollege för att öka antalet industrirelevanta utbildningar i regionen. Denna vecka startar Lernia den första pilotutbildningen inom projektet.

 - Både kompetensbrist och arbetslöshet är stora problem för Stockholmsregionen. Vi behöver göra det möjligt för fler utbilda sig inom de områden där kompetensbristen är som störst så att vi kan minska utanförskapet samtidigt som vi ger våra bygg-, teknik- och industriföretag möjlighet att växa. Därför är vi otroligt glada över att den första utbildningen inom Teknikcollege äntligen är igång, säger Gustav Hemming (C) Tillväxt och samhällsplaneringsregionråd.

Det är särskilt intressant att Teknikcollege i inledningsfasen riktar sig till vuxenutbildningen för att finna lösningar för att möta industrins kompetensbehov.

 - Vi är stolta och glada att som enda vuxenutbildningsföretag vara med och driva och utveckla Teknikcollege i Stockholmsregionen. Nu startar en helt ny typ av utbildning där vi som utbildningsanordnare kan skapa utbildningar som branschen efterfrågar i kombination med att deltagarna varvar teori och praktik på företagen. Att utbildningsföretagen certifieras för att få delta i Teknikcollege ger också en kvalitetsstämpel, vilket är bra för både branschen och utbildningsdeltagarna, säger Anders Hvarfner divisionschef Lernia Utbildning.

Fakta
Region Stockholm har gett 1 500 000 kr i medfinansiering från anslaget 1:1 Regionala tillväxtåtgärder till projektet Pilotverksamhet för Teknikcollege i Stockholmsregionen.  

Pilotverksamheten finansieras tillsammans med Huddinge kommun och Södertälje kommun.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Lernia
Lernia
WeWork, Regeringsgatan 29
111 53 Stockholm

0771-650 650https://www.lernia.se/

Ledande kompetenslösningar för framtidens industri
Vi har utvecklat individers kompetens utifrån arbetsmarknadens behov i över 100 år och har bemannat den svenska industrin i över 20 år. Lernia omsatte 2 miljarder kronor 2020 och finns över hela landet. Vi utbildade 11 500 personer och förmedlade 8 300 bemanningskonsulter. Lernia är auktoriserat som bemannings-, utbildnings-, rekryterings- och omställningsföretag av respektive branschorganisation. Läs mer på lernia.se.

Följ Lernia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lernia

Lernia på Järvaveckan och Jobbfestivalen - för att få fler i arbete med hjälp av AI-matchningstjänsten Leja22.5.2023 09:32:16 CEST | Pressmeddelande

När Järvaveckan respektive Jobbfestivalen 2023 går av stapeln är Lernia på plats i Almegas tält för att hjälpa människor som står utan jobb eller vill byta bana i livet. Lernia har lång erfarenhet av att arbeta med personer som inte har svenska som modersmål och erbjuder en rad anpassade tjänster för att matcha människor till jobb eller utbildning som leder till jobb.

Lernia godkänd leverantör rusta och matcha 2, storsatsar med AI för att snabbare få arbetslösa i jobb3.5.2023 06:30:00 CEST | Pressmeddelande

Från den 17 april gäller den nya tjänsten rusta och matcha 2 där Arbetsförmedlingen tillsammans med leverantörer hjälper arbetssökande att hitta arbete eller påbörja reguljära studier på så kort tid som möjligt. I mars 2023 rapporterades 335 000 inskrivna som arbetslösa, vilket motsvarar en arbetslöshet på 6,4 procent. Lernia, som är en av de största leverantörerna erbjuder nu matchning med hjälp av AI för att snabbare få deltagare i arbete.

Piteåutbildning ska öka kompetensen för ventilationsoptimering – kan spara 11 miljoner ton CO220.4.2023 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Norra Sverige går i bräschen för den gröna omställningen. För att ro klimatmålen i hamn krävs en injektion av kompetenta medarbetare som med teknikens hjälp förbättrar och effektiviserar vårt resursanvändande. Ett viktigt yrke är ventilationsingenjör, där en stor del av kompetensen handlar om energieffektivisering. För att möta näringslivets stora efterfrågan på yrket startar utbildnings-, matchnings-, och bemanningsaktören Lernia till hösten en yrkeshögskoleutbildning för att utbilda fler ventilationsingenjörer med bas i Piteå.

Teknisk spetsutbildning ska framtidssäkra kompetensen i Trollhättan18.4.2023 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Sverige är ett exportberoende land och exportvärdet uppgår till 45 procent av BNP. Hela 70 procent av allt som exporteras är tillverkade produkter som görs eller förädlas i Sverige, enligt SCB. Trollhättan har en lång och stolt tradition som nav för den svenska fordonstillverkningen. Samtidigt hopar sig orosmolnen bland många av de tillverkande företagen – jobben kan hamna utomlands när företagen inte hittar rätt kompetens. Både digitaliseringen och den gröna omställningen av industrin ställer helt nya krav. Nu öppnar utbildnings-, matchnings-, och bemanningsföretaget Lernia ansökan till produktionstekniker i Trollhättan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum