Umeå kommunUmeå kommun

Nu startar nattvandringarna igen

Dela

Det ska vara självklart att känna sig trygg i Umeå – dygnet runt, året om, på bussen, i parken och på festivalen. Därför samarbetar Umebrå med Länsförsäkringar Västerbotten, Polisen och Fältgruppen på Umeå kommun kring nattvandring.

-Vi tror på samverkan, att vi tillsammans verkar för ett tryggare Västerbotten. Därför återinvesterar vi i verksamheter som bidrar till att skapa ett tryggare Västerbotten. Ungas trygghet är extra viktig, därför känns det självklart för oss att stötta nattvandringen, säger Ewa Renkonen, skadeförebyggare på Länsförsäkringar Västerbotten.

Efter ett uppehåll på grund av pandemin, startar nattvandringarna i Umeå igen. Fredag 20 augusti sker den första nattvandringen, och det är många föreningar som kommer att delta under hösten.

Nattvandringarna innebär att vuxna finns i områden där ungdomar samlas under kvällar och nätter runt om i Umeå. Ett 20 tal föreningar kommer uppdelade på 10 helger att vandra på fredagar och lördagar mellan 20.00 och 01.00.

-Vår erfarenhet är att vuxna verkligen gör skillnad, säger Ulrika Granskog, processledare Umebrå. Att nattvandra är lika viktigt som det är enkelt. Ungdomar uppskattar att vuxna engagerar sig och blir en trygghet för ungdomar som behöver hjälp eller en vuxen att prata med.

En av de föreningar som kommer att nattvandra i höst är Attention Umeå. Attention är en rikstäckande intresseorganisation för alla med intresse av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF), både med och utan diagnos. Inom de neuropsykiatriska funktionsnedsättningarna ryms diagnoser och tillstånd.

-Det är viktigt att som vuxen visa sig på stan och andra platser där unga samlas, säger Annika Wallin, Attention Umeå. Vi hoppas att vi kan väcka intresse för vår verksamhet och skapa goda samtal.

-Vi har fått stort gensvar från föreningslivet att starta upp nattvandringen i samband med skolstarten, säger Ulrika Granskog. Vi är glada att så många föreningar är intresserade av att följa med på detta värdefulla uppdrag för Umeås ungdomar.

Nyckelord

Kontakter

Mehrzad Solgy
fältassistent Socialtjänsten
Umeå kommun
070-285 52 62
mehrzad.solgy@umea.se

Ulrika Granskog
processledare Umebrå
Umeå kommun
090-16 17 12
ulrika.granskog@umea.se

Ewa Renkonen
skadeförebyggare
Länsförsäkringar Västerbotten
090-10 92 78
ewa.renkonen@lfvasterbotten.se

Bilder

Dokument

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Planbesked för vårdboende vid Minervaskolan22.9.2021 16:29:34 CEST | Pressmeddelande

Ägaren till den fastighet där Minervaskolan ligger vill utveckla fastigheten med ett vårdboende i tre till fyra plan. Den yta som föreslås bebyggas är skolans fotbollsplan. Det finns även önskemål om att utöka byggrätten för den mindre byggnad som idag används av förskoleklass. Byggnadsnämnden gav planbesked men skickade också en tydlig signal att friyta och kulturmiljö behöver analyseras tidigt i planläggningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum