Trafikverket

Nu startar rivningen av Gävle Galvans fabrik

Dela

Trafikverkets arbete med att bygga en elektrifierad direktanslutning till Gävle hamn över Näringens industriområde gör nu att Gävle Galvans fabrik måste rivas.

Stängsel och kontaktledningsstolpar för järnvägen ska sättas upp där fastighetens norra fasad står idag. Boende i närområdet har informeras eftersom rivningsarbetet medför en del buller som kan upplevas störande. Arbetsområdet kommer att stängslas in under rivningen och obehöriga får inte vistas inom arbetsområdet.

Järnvägstrafiken till och från hamnen går som vanligt och järnvägsövergången västerut är öppen för passage liksom gång- och cykelvägen över Skansbron. All tung byggtrafik leds via Kanalvägen på Näringen.

Rivningsarbetet kommer att pågå fram till 30 augusti 2020

Miljöhänsyn

Trafikverket har undersökt byggnaderna inför rivningen för att se om det finns förorenade byggnadsmaterial eller komponenter. Projektets mål är att minimera mängden farligt avfall vid rivning, exempelvis genom sortering och provtagning. Skyddsåtgärder kommer att vidtas för lagring och hantering av förorenade material.

Nyckelord

Kontakter

Mark Jones, projektledare, 070-626 60 01, mark.jones@trafikverket.se
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Länkar

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum