Svenska Cykelförbundet

Nu startar SM Landsväg linje 2020

Dela

Tierps Arena är riggad och klar inför SM Landsväg Linje som inleds i morgon lördag med Damer Elit och Herrjuniorerna. Emilia Fahlin kör sitt första race efter handledsoperationen, och även Lisa Nordén, Julia Borgström och Nathalie Eklund finns bland de startande. Herreliten kör på söndag liksom damjuniorerna.

I helgen gör Sveriges bäst damer och herrar upp om mästartiteln i linje på Tierps Arena.
I helgen gör Sveriges bäst damer och herrar upp om mästartiteln i linje på Tierps Arena.

– Vi hade önskat att fler tjejer kom till start, men det är riktigt fina startfält och hela 92 killar anmälda till herrseniorklassen på söndag, säger Johan Törnhage, presskontakt för arrangerande Upsala CK

Tävlingarna på Tierps Arena sker utan publik. Däremot har polisen bedömt att Landsvägs SM inte sker på offentlig plats, vilket innebär att startfälten inte behöver delas in i mindre grupper.  Tävlingarna livesänds via solidsport och kommenteras av Peo Johansson, tidigare tävlingsansvarig på Svenska Cykelförbundet.

Det är en utslagsgivande bana som väntar cyklisterna i helgen. Banan är 7,6 kilometer lång och relativt platt, men de två hårnålskurvor kommer bli tuffa, tror Johan Törnhage. Vädret ser dessutom ut att bjuda på friska vindar.

– Det är så roligt att vi lyckas genomföra ett SM och Skandisloppet. Tierps Arena är vårt svar på Imola och det är en jättefin bana men det gäller att ligga på rätt ställe när spurten drar igång. Rätt cyklist kommer garanterat att vinna, säger han.

Hålltider Landsvägs SM linje

Lördag 3 oktober 2020

Herr Junior starttid 10.00 114 kilometer

Dam Senior starttid 13.00 114 kilometer

Livesändning SM Landsväg linje lördag


Söndag 4 oktober

Dam Junior starttid 10.00 60,8 kilometer

Herr Senior starttid 12.00 190 kilometer

Livesändning SM Landsväg linje söndag 

Fullständiga startlistor, resultat och mellantider hittar ni på sportstiming.se  HÄR

Kontakter

Johan Törnhage
Presskontakt Upsala CK
Mobil: 070-6182670

Bilder

I helgen gör Sveriges bäst damer och herrar upp om mästartiteln i linje på Tierps Arena.
I helgen gör Sveriges bäst damer och herrar upp om mästartiteln i linje på Tierps Arena.
Ladda ned bild

Om

Svenska Cykelförbundet
Svenska Cykelförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

08-699 60 00https://scf.se/

Svenska Cykelförbundet (SCF) är ett av landets äldsta specialidrottsförbund, bildades redan år 1900. SCF består av 20 distriktsförbund, över 490 föreningar med 60 000 medlemmar. Runt 5000 cyklister per år tävlar i någon av de sju grenarna landsväg, mountainbike, Cykelcross, BMX, Paracykel, Trial och bancykel. Läs mer på Svenska Cykelförbundets hemsida, scf.se.

Följ Svenska Cykelförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Cykelförbundet

Svenska Spel/Tillsammans för fler i rörelse satsar på Svenska Cykelförbundets e-cycling26.11.2020 09:00:00 CETPressmeddelande

Genom initiativet Tillsammans för fler i rörelse, initierat av Riksidrottsförbundet och Svenska Spel får Svenska Cykelförbundet nu medel för att utveckla e-cycling i Sverige. Sverige är världsledande på e-cycling och den 9 december samlas eliten för första gången i ett officiellt världsmästerskap där den svenska truppen tävlar under Svenska Cykelförbundet. Medlen gör det möjligt att fortsätta utvecklingen av e-cycling.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum