Huddinge Kommun

Nu startar Unga för orten

Dela

Nästan nio års jobb på en sommar – för den egna orten. Det ska 180 ungdomar i Vårby, Skogås och Flemingsberg åstadkomma i sommartrygghetssatsningen Unga för orten.

Deltagare i första omgången av Unga för orten i Vårby. Foto: Huddinge kommun.  Bilden får publiceras i anslutning till redaktionellt material.
Deltagare i första omgången av Unga för orten i Vårby. Foto: Huddinge kommun. Bilden får publiceras i anslutning till redaktionellt material.

Unga för orten kallas den trygghetssatsning som genomförs i form av feriepraktik under sommaren i tre områden i Huddinge kommun. Totalt deltar 180 ungdomar som är födda 2001 och 2002 och som bor i Vårby, Skogås eller Flemingsberg. De arbetar i tre arbetsperioder mellan den 18 juni och 19 augusti.

– De kommer göra en betydande insats för att förbättra sina egna bostadsområden och bidra till snyggare och tryggare områden. Sammanlagt kommer de under några intensiva månader tillsammans arbeta 25 600 timmar, vilket motsvarar nästan nio års arbete, säger Mariwan Omar, chef för Samverkan i Huddinge.

Ungdomarna ska hjälpa till att göra det snyggare och tryggare i bostadsområden. Det kan handla om att måla om, hjälpa till med enklare reparationer, bygga enklare saker till fastigheter och parker eller trädgårdsskötsel. De får även testa olika idrotter och får, tack vare feriepraktiken, in en fot i arbetslivet.

– Det arbete som ungdomarna gör ska på olika sätt bidra till upprustning och modernisering av utemiljöer, brottsprevention och trygghetsskapande arbete samt stärkt demokrati. Uppdragen ska också bidra till att fler får jobb och blir behöriga till eftergymnasiala utbildningar och att vi skapar interaktion genom kultur och idrott, säger Mariwan Omar.

Medier är välkomna att följa med ut under en arbetsdag. Vid intresse kontakta Mariwan Omar, chef för samverkan i Huddinge, som hjälper till att koordinera besöken.

Om Unga för orten

Unga för orten är en återkommande och permanent trygghetssatsning som äger rum under sommaren och som finansieras av föreningen Samverkan i Huddinge. Föreningen är ett trygghets- och brottsförebyggande samarbete mellan Huddinge kommun och Huge Bostäder AB, Huddinge samhällsfastigheter, Fastighets AB Balder och D.Carnegie & co. Läs mer på huddinge.se/ungafororten.

För mer information kontakta:

Mariwan Omar, chef för Samverkan i Huddinge, 08–535 300 06, mariwan.omar@huddinge.se

Caroline Lilliestråle, koordinator feriepraktik Huddinge kommun, 08–535 360 47, caroline.lilliestrale@huddinge.se

Ulrika Lamberth, pressansvarig Huddinge kommun, 08–535 301 71, ulrika.lamberth@huddinge.se

Nyckelord

Bilder

Deltagare i första omgången av Unga för orten i Vårby. Foto: Huddinge kommun.  Bilden får publiceras i anslutning till redaktionellt material.
Deltagare i första omgången av Unga för orten i Vårby. Foto: Huddinge kommun. Bilden får publiceras i anslutning till redaktionellt material.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum