Fyrishov AB

Nu startar utvecklingen av Fyrishov

Dela

2017 gav kommunfullmäktige Fyrishov uppdraget att förnya och utveckla bad- och simanläggningen. Nu är arbetet med att utveckla Fyrishov igång. Under sommaren visas en utställning med sju arkitektmodeller på ett framtida Fyrishov.

Fyrishov är idag en betydande destination med drygt 1,3 miljoner besök per år. En aktiv plats för träning, tävling, motion, rekreation, möten och event. Arenan är och kommer även i framtiden vara huvudarenan för simning i Uppsala. Nu utvecklas Fyrishov för att bli en ännu mer aktiv och spännande mötesplats.

– Uppdraget från kommunfullmäktige utgår från att simkunnighet är viktigt, och är en lagstadgad idrott i skolan. Dessutom växer Uppsala kraftigt, och genom att utöka badytan kan vi ta emot flera besökare. Utbyggnaden är också viktig då dagens simhall har levt ut sin tekniska livslängd och behöver förnyas, säger Claes Enskär projektansvarig på Fyrishov.

–  Vi vill skapa den givna mötesplatsen i Uppsala för aktiva människor, oavsett ålder eller träningsnivå. Fyrishov vill fortsätta att bidra till en aktiv livsstil där träning och gemenskap har en naturlig plats, säger Anna Selqvist, Försäljnings- och marknadschef Fyrishov.

Utvecklingen av Fyrishov kommer att genomföras i flera etapper, och innebär bland annat en ny simhall som ersätter nuvarande simhall, totalrenovering och ombyggnad av dagens simhall, fler upplevelser för mindre barn i äventyrsbadet och en uppdaterad relaxavdelning.

Även omgivningarna kring arenan, ska Fyrishov AB tillsammans med Uppsala kommun utveckla. Ambitionen är att skapa ett attraktivt å-rum med parkstråk, grönytor för träning, tävling, konserter och event, två utomhusbassänger och en ny sommarentré. Tanken är att i framtiden kunna återskapa Fyrishovs historia med ett naturbad i ån. En ny entrébyggnad planeras parallellt med eller direkt efter ut- och ombyggnationen av badet. Den nya entrén ska fungera som navet på anläggningen och kan bland annat inrymma serviceytor, mötesrum, mottagning för aktörer inom vård och hälsa. Den delen av utvecklingsplanerna är ännu inte finansierad och ingår således inte i den satta budgeten om ca 500 Mkr. 

I december 2019 gick startskottet till en arkitekttävling. Under perioden 22 juni-augusti visas en utställning med sju förslag på Fyrishov, och av dem går de bästa förslagen vidare till omgång två som innebär den slutliga utformningen av första etappen, den nya simhallen. Vinnande arkitekt presenteras i november 2020. Därefter sätts spaden för det nya Fyrishov i jorden i slutet av år 2021 alternativt början av 2022 och ca två år senare är det dags för de första badgästerna att simma i den nya 50-metersbassängen. Därefter påbörjas den andra etappen som är ombyggnation och renovering av befintlig simhall.

Fyrishov, som är en del av Uppsala Kommun ska vara ekonomiskt, socialt och miljömässig hållbart med energieffektiva lösningar och en hög grad av återvinning av energi och resurser.

Anna Selqvist, Försäljnings- och marknadschef Fyrishov AB, anna.selqvist@fyrishov.se, alternativt 072-578 13 73

Nyckelord

Kontakter

Anna Selqvist, Försäljnings- och marknadschef Fyrishov AB, anna.selqvist@fyrishov.se, alternativt 072-578 13 73

Bilder

Länkar

Om

Fyrishov AB
Fyrishov AB
Idrottsgatan 2
753 33 Uppsala

018-7274950https://fyrishov.se/

Fyrishov är idag en destination med drygt 1,6 miljoner besök per år. Vi är en möjligheternas arena med ett generöst utbud för bad, idrott, fritid och rekreation, alla dagar året om. Fyrishov är och kommer även i framtiden att vara, huvudarena för simning i Uppsala.

Följ Fyrishov AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Fyrishov AB

Källa till smitta funnen på Fyrishov8.3.2019 18:14:00 CET | Pressmeddelande

Fyrishov har nu hittat en källa till den smitta som orsakat rodnade och svullna fötter. Källan finns i den lekutrustningen som funnits i en mindre lekhörna belägen i anslutning till undervisningsbassängens grunda del. Området med tillhörande lekhörna är avstängd sedan i onsdags kväll och fortsatt åtgärdsarbete pågår. De som misstänker att de smittats, uppmanas att kontakta 1177 eller sin vårdcentral. Det var i slutet av februari som Fyrishov och Uppsala kommuns miljöförvaltning fick rapporter om att barn, som badat på Fyrishov, drabbats av svullna fötter. En misstänkt orsak har varit en infektion orsakad av bakterien pseudomonas aeruginosa. Fyrishov vidtog snabbt ett antal åtgärder, i samråd med miljöförvaltningen, för att hitta smittkällan. Uppsala kommuns miljöförvaltning fick idag fredag 8 mars tillbaka nya provsvar tagna på Fyrishov. Den misstänkta bakterien fanns i ett prov från lekhörnans lekutrusning. Som en försiktighetsåtgärd kommer den grunda bassängdelen samt tillhörande lek

Världsutställningen Titanic The Exhibition till Uppsala och Fyrishov12.2.2019 11:49:00 CET | Pressmeddelande

Den 17 maj är det premiär på Fyrishov för en av världens största vandringsutställningar - Titanic The Exhibition. Genom ca 200 originalföremål och flertalet reproduktioner av interiörer i naturlig storlek får besökarna uppleva verkliga berättelser om fartyget. Titanic The Exhibition har premiär i Uppsala 17 maj och pågår till 25 augusti. - Vi är glada och stolta över att få ta emot en sådan här spännande utställning och ser fram att få välkomna många besökare till Titanic The Exhibition, säger Linn Löfman, Marknads- och Försäljningschef, Fyrishov AB. Utställningen beskriver myterna, berättelserna och verkliga livsöden. Detaljer om vilka resenärerna var, vad de gjorde, vad de tog med sig och ibland vad de sade har gjort det möjlighet att berätta den verkligt mänskliga dimensionen av Titanics första och sista resa. Utställningens uppdrag är att återskapa känslan av hur det var att resa med denna "osänkbara" atlantångare. Se en kort video om utställningen. - Vi hoppas att utställningen sk

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum