Göteborg & Co ABGöteborg & Co AB

Nu startar Volvo Ocean Race Göteborg

Dela

Volvo Ocean Race, världens största havskappsegling, närmar sig Göteborg. Båtarna väntas komma till Göteborg den 14 juni runt midnatt, men Race Village öppnar som planerat klockan 14.00 samma dag. Då startar en veckas folkfest i Frihamnen.

Foto: Carlo Borlenghi/Volvo Ocean Race
Foto: Carlo Borlenghi/Volvo Ocean Race

En av höjdpunkterna i programmet under torsdagen är den officiella invigningen av Volvo Ocean Race Göteborg på Stora Scenen klockan 17.00. Hela programmet för veckan finns på evenemangets hemsida – http://volvooceanracegoteborg.com/folkfest/

Efter en långsam start har de sju Volvo Ocean Race-båtarna fått upp farten i etappen från Cardiff till Göteborg. Båtarna beräknas komma till Göteborg runt midnatt. Race Village stänger klockan 21.00 men om båtarna kommer utanför de schemalagda öppettiderna öppnas området för de fans som vill ta emot seglarna.

Tävlingens enda svenska deltagare, Martin Strömberg seglar på Turn the Tide on Plastic som hänger med i tätklungan.

– Upploppet mot Göteborg blir otroligt spännande för som det är nu kan vi nästan sträcka ut handen och ta i de andra båtarna. Det kommer gå fort de sista timmarna. Vi ger allt vi har och jag ser fram emot att möta alla fans hemma i Göteborg, säger Martin Strömberg.

Här kan du följa båtarnas väg mot Göteborg – https://goo.gl/
Målgången kommer att direktsändas på tävlings hemsida och på https://www.volvooceanrace.com/live/

Det finns möjlighet att få en plats på en pressbåt under målgången och under tävlingsmoment senare i veckan. Kontakta Fabian Bengtsson, Pressansvarig för Volvo Ocean Race Göteborg. 

Kontakter

Bilder

Foto: Carlo Borlenghi/Volvo Ocean Race
Foto: Carlo Borlenghi/Volvo Ocean Race
Ladda ned bild

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

Göteborgarnas historiefrågor blir film i samarbete mellan Göteborgs 400-årsjubileum och Göteborgs Stadsmuseum4.6.2019 16:00:00 CESTPressmeddelande

Byggdes Göteborg verkligen i ett träsk? Vem var biskopen i Biskopsgården? Och varför finns det ingen spårvagn nummer 12? Göteborgs 400-årsjubileum tillsammans med Göteborgs Stadsmuseum efterlyser göteborgarnas frågor om Göteborgs historia. Tio frågor får svar i videoserien ”Hur hamnade vi här?” som sänds i sociala medier i höst.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum