Umeå kommun

Nu tas fotbollstältet ned på Gammlia

Dela

I måndags 1 juni påbörjades nedtagningen av fotbollstältet. Tältet skulle under ordinarie omständigheter tas ned med hjälp av fotbollsföreningarna. På grund av pandemin har kommunen istället behövt anlita företag för nedtagningen. Detta innebär en fördyring på cirka 1, 4 mnkr.

Enligt den ordinarie planen ska kommunen ta hjälp av fotbollsföreningarna. Cirka 50-60 personer behövs per pass för att de ska kunna hantera de tunga vajrarna och tältduken som tillsammans väger cirka 40 ton.

— Det är ett stort jobb, antingen behöver vi många personer eller stora maskiner. På grund av smittorisken så känns det direkt olämpligt att samla alla de personer som krävs i detta läge. Det innebär att vi istället behöver en stor kran och det kostar tyvärr, säger Anders Linder, avdelningschef drift, Fritidsförvaltningen, Umeå kommun.

Att ta ned tältet med hjälp av personer från föreningarna uppskattas kosta cirka 300 000 kr. Att genomföra nedtagningen med maskiner kommer att landa på cirka 1,7 mnkr. En stor kran kommer att användas för att kunna skapa räckvidden att kunna ta sig över hela planen samt för att kunna hantera tyngden av de olika delarna. Därefter ska allt monteras isär i hanterliga delar, packas ihop på pallar som hanteras av traktor med gafflar. Slussar (in- och utgångarna) och teknikbyggnader behöver också lyftas bort från planens närområde för att konstgräsplanen ska bli fri från hinder.

— Arenan behövs för elitfotbollen. Umeå är en idrottskommun och vi måste skapa förutsättningar för de elitlag vi har. Därför har vi inget annat val än att ta den här kostnaden, avslutar Anders Linder.

Mer information:

Anders Linder
avdelningschef, drift
Fritidsförvaltningen
090-16 54 07
070-570 78 45
anders.linder@umea.se

Stefan Hildingsson
fritidschef
Fritidsförvaltningen
090-16 16 08
070-34 32 680
stefan.hildingsson@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum