Statens Institutionsstyrelse

Nu underlättas kontakt med anhöriga och vänner under rådande besöksrestriktioner

Dela

Statens institutionsstyrelse, SiS, har sedan en tid besöksrestriktioner på grund av covid-19. För att underlätta kontakten med anhöriga har nu Tysslinge och Björkbacken som första ungdomshem fått sina surfplattor.

SiS ungdomshem Tysslinge
SiS ungdomshem Tysslinge

– Det känns skönt att vi nu kommit i mål och att surfplattor blivit verklighet, och att plattorna är väl förankrade i genomförda riskbedömningar och analyser, säger Marie Jönsson, institutionschef på Tysslinge ungdomshem.

Myndighetsgemensamma lösning

Surfplattorna har ett antal förinstallerade appar. Under perioden med besöksrestriktioner kommer kamerafunktionen vara aktiverad så att ungdomarna ska kunna prata med vänner och familj via Skype. Innehållet på surfplattorna styrs av personalen via ett gränssnitt från en avdelningsdator. Inom projektet har också myndighetsgemensamma ordningsregler tagits fram.

Alla ungdomshem ska få surfplattor

Under våren och sommaren kommer resterande ungdomshem att få sina surfplattor.

Missbruksvården har sedan tidigare datorer med tillgång till sociala medier på avdelningarna, bedömningen är därför att behovet inte är lika akut där. På sikt kommer även behovet inom missbruksvården att ses över.

Kontakter

Bilder

SiS ungdomshem Tysslinge
SiS ungdomshem Tysslinge
Ladda ned bild

Om

Statens Institutionsstyrelse
Statens Institutionsstyrelse
Lindhagensgatan 126
11251 Stockholm

010-453 40 00https://www.stat-inst.se

SiS, Statens institutionsstyrelse, är en statlig myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård. Vi behandlar ungdomar med allvarliga psykosociala problem och vuxna med missbruksproblem. SiS tar också emot ungdomar som har dömts till sluten ungdomsvård.

Myndigheten har 23 särskilda ungdomshem med drygt 700 platser och elva LVM-hem med knappt 400 platser för vård av vuxna missbrukare. Institutionerna är placerade över hela landet. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Chef för myndigheten är generaldirektör Elisabet Åbjörnsson Hollmark. SiS hör till socialdepartementets verksamhetsområde.

Följ Statens Institutionsstyrelse

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Statens Institutionsstyrelse

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum