EVRY

Ny ansvarig för EVRY Strategic Design Lab: EVRY intensifierar satsningen på strategisk design

Dela

Daniel Nordstad Grönquist tillträder som ansvarig chef för EVRY Strategic Design Lab. Grönquist har över 20 års erfarenhet inom strategi, innovation och ledarskap både som strategisk konsult, forskare och chef.

Daniel Norstad Grönquist ny ansvarig för EVRY Strategic Design Lab. Foto: CF-wesenberg
Daniel Norstad Grönquist ny ansvarig för EVRY Strategic Design Lab. Foto: CF-wesenberg

 – EVRY Strategic Design Lab har ett starkt kundfokus och kombinerar strategiska möjligheter med nya digitala lösningar. Detta resulterar i nya och stärkta kundrelationer, förändrade affärsmodeller och att sätta rätt kurs för den digitala transformationen många branscher står inför. Närmre själva kärnan för affärsstrategi än så kommer man inte och därför var det omöjligt för mig att tacka nej till den här möjligheten,  säger Daniel Nordstad Grönquist.

Grönquist kommer närmast från en roll som Principal and Practice Lead hos Bekk Management Consulting, och som forskare och seniorrådgivare vid Center for Service innovation (CSI) på Norges Handelshögskola. Tidigare var Grönquist partner på NormannPartners och strategisk chef på Observer Group. Grönquist är född i Sverige, bor i Norge, har arbetat i över 15 olika länder och varit bosatt i fyra.

EVRY Strategic Design Lab i hela Norden
Daniel Nordstad Grönquist kommer rapportera direkt till koncernchef Björn Ivroth
– Daniel har en gedigen bakgrund i skärpunkten mellan strategi, design och teknisk inovation. Den kombinationen av kompetenser kommer vara central i det nya EVRY vi nu bygger. Under det första året har vi haft en lång rad kunder hos EVRY Strategic Design Lab i Stockholm. Vi har bland annat jobbat med ämnen som handlat om framtidens banklösningar och framtidens smarta städer, vilket har resulterat i spännande projekt såväl som stärkta relationer och nya kunder. Vi planerar att utöka och öppna design lab i flera nordiska städer, säger Björn Ivroth, koncernchef EVRY.

Bygger bro mellan strategi och teknologi  
– Strategi som område har förändrats mycket de senaste 20 åren. Kort sagt har vi gått från strategiska planer via dynamisk planläggning till strategisk design. I EVRY Strategic Design Lab börjar vi med att se på vad som driver en förändring hos våra kunder och vilka strategiska möjligheter det kan ge. Därefter tar vi de viktigaste av dessa möjligheter, såväl kort- som långsiktiga, vidare i testprojekt. I en snabbt föränderlig värld måste vi utvärdera varje möjlighet för att se om den har verklig potential på marknaden - och utnyttja den om den gör det. Det strategiska arbetet går därför snabbt vidare från internsiva workshops där vi använder designtekniker, ut i kundfokuserade testprojekt där vi använder ny teknologi. Min erfarenhet är att ledare tycker att det är spännande att vi kopplar samman strategi och teknik så tätt, och att målet hela tiden är att komma fram till konkret definierade och strategiskt förankrade projekt för att hitta konkurrensfördelar, säger Daniel Norstad Grönquist.

Om EVRY Strategic Design Lab
EVRY Strategic Design Lab är ett partnerskap med Method Inc., en studio inom så kallad «experience design» Method etablerades 1999 och har kontor i San Fransisco, New York och London, och samarbetar nära med kunder för att genom analys, strategi och design lösa komplexa utmaningar kopplat ill varumärke, produkter och tjänster i den digitala ekonomin.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Daniel Norstad Grönquist ny ansvarig för EVRY Strategic Design Lab. Foto: CF-wesenberg
Daniel Norstad Grönquist ny ansvarig för EVRY Strategic Design Lab. Foto: CF-wesenberg
Ladda ned bild

Länkar

Om

EVRY
EVRY
Ekensbergsvägen 113
171 79 Solna

+46 10 588 00 00https://www.evry.se

EVRY är ett ledande IT-företag på den nordiska marknaden med lokal närvaro på 50 orter. Genom en hög verksamhetskompetens från en rad branscher skapar EVRY värde för våra kunders affärer samtidigt som vi bidrar till utvecklingen av samhället. Vi hjälper våra kunder att få konkret nytta av IT genom hela värdekedjan, från lösningar och konsulttjänster till outsourcing.
EVRYs ungefär 9 000 medarbetare kombinerar lokal närvaro med en global leveransmodell och är ett bevis på att nordiska kunder får bäst service av dem som har en sann förståelse för nordiska företags förutsättningar och utmaningar. EVRY har en årlig omsättning på nästan 13 miljarder SEK och ägs av investmentbolaget Apax. Den svenska verksamheten har en årlig omsättning på ca 3,6 miljarder SEK och finns på 25 orter med 2 300 medarbetare.

Följ EVRY

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från EVRY

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum