Linköpings kommun

Ny arbetsmarknadsinsats för jobb i de gröna näringarna

Dela

Efterfrågan på arbetskraft inom de gröna näringarna ökar vilket ger goda möjligheter till arbetstillfällen både nu och i framtiden. Genom ett nytt samarbete mellan utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen och miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen öppnar Linköpings kommun nu upp nya vägar till egenförsörjning för personer som står långt från arbetsmarknaden.

 Från och med den 1 oktober inleds en ny grön arbetsmarknadsinsats i växthuset i Trädgårdsföreningen där deltagarna kommer att ges både grundläggande kunskap inom odling och arbetslivserfarenhet. Insatsen kommer att omfatta flera handledarledda platser för personer som står långt från arbetsmarknaden.

– Det är tydligt att insatser för jobb inom det gröna näringslivet ger effekt. Efter projektet Drivbänk odling i Vreta Kluster har exempelvis nästan 65 procent av deltagarna numera en egen försörjning och det är precis det som är målet, att hitta de insatser som leder till riktiga och varaktiga jobb. Att därtill även kunna att möta upp behovet från de gröna näringarna känns verkligen bra, säger Fredrik Lundén (M), arbetsmarknadsnämndens ordförande.

Ambitionen är att öppna den kommunala verksamheten i växthuset november.

– Växthuset är omtyckt av Linköpingsborna. Vår ambition är att det fortsatt ska vara en mötesplats samtidigt som vi bedriver arbetsmarknadsinsatser, berättar Catrine Andersson, affärsområdeschef arbetsmarknadsservice, Leanlink.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Ekonomiskt stöd till elitidrott och skötsel av konstgräsplaner28.10.2021 13:44:03 CEST | Pressmeddelande

Under Kultur och fritidsnämndens sammanträde den 28 oktober togs beslut om ekonomiskt stöd till elitidrott och konstgräsplaner. Ett tillfälligt stöd på totalt 2,5 miljoner kronor har beviljats till fyra elitidrottsföreningar i Linköpings kommun. Nämnden beslutade också om att bevilja tre fotbollsföreningar bidrag på 1,2 miljoner kronor för drift och skötsel av konstgräsplaner

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum