Region Uppsala

Ny audionommottagning i Uppsala

Dela

Region Uppsala har startat en audionommottagning i egen regi i Uppsala. Den nya mottagningen ökar tillgängligheten till hörselvård för invånarna i länet.

Malena Ranch (MP), ordförande vårdstyrelsen.
Malena Ranch (MP), ordförande vårdstyrelsen.

– Vi vill förbättra tillgängligheten till audionommottagningarna i hela länet så att alla som behöver hjälp med hörselrehabilitering får tillgång till det, säger Malena Ranch (MP), ordförande i vårdstyrelsen.

Det finns ett stort behov av grundläggande hörselrehabilitering i Uppsala län. Vårdstyrelsen har därför gett förvaltningen Nära vård och hälsa i uppdrag att starta en audionommottagning även i Uppsala.

– Den som är över 20 år och har problem med sin hörsel kan kontakta en audionommottagning. Patienten kan själv välja vårdgivare och det behövs ingen remiss, berättar Malena Ranch.

Sedan 2011 drivs grundläggande hörselrehabilitering som ett vårdval i Region Uppsala. Uppdraget omfattar att bedöma patienters behov av hörselhjälpmedel samt att förskriva hjälpmedel och att erbjuda service. Regionen har avtal med olika privata vårdgivare för hörselrehabilitering och samt driver flera audionommottagningar i egen regi. Den nya audionommottagningen, som ligger på Kronparksgården i Uppsala, öppnade den 1 mars.

Kontakter

Malena Ranch (MP), ordförande vårdstyrelsen: 076 – 495 03 11

Bilder

Malena Ranch (MP), ordförande vårdstyrelsen.
Malena Ranch (MP), ordförande vårdstyrelsen.
Ladda ned bild

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum