Solna stad

Ny bana för discgolf öppnar i Bergshamra

Dela

Den 17 augusti öppnas en ny permanent bana för discgolf (frisbeegolf) i Bergshamra. Banan, som är anpassad för nybörjare och passar både barn och vuxna, börjar strax nedanför Svedenbadet.

Nu öppnar en bana för discgolf – även kallat frisbeegolf – i Solna. Discgolf är en växande rekreationssport som blivit alltmer populär hos både barn och vuxna. Tidigare har staden erbjudit tillfälliga banor på Skytteholmsfältet, men nu öppnas alltså en permanent bana i Bergshamra.

– Tidigare har vi erbjudit tillfälliga platser för discgolf, men nu öppnar vi en permanent bana i Bergshamra. Fler barn och vuxna får nu möjlighet att testa en rolig utomhusaktivitet, som dessutom är möjlig att göra med gott avstånd till varandra, säger Peter Edholm, kultur- och fritidsnämndens ordförande, Solna stad.

Spelklar den 17 augusti

Den nybörjarvänliga banan har sex hål med längder på mellan 30 och 50 meter. Banans första utkast ligger strax nedanför Svedenbadet i Bergshamra, där det även finns en skylt med karta till de övriga hålen i skogen runt vattentornet. Banan är obemannad och öppen dygnet runt. Besökare tar med egen frisbee och att spela hela banan tar cirka tjugo minuter. Banan är spelklar den 17 augusti.

Vad är discgolf?

Discgolf kallas även för frisbeegolf. Principen är densamma som i traditionell golf, men istället för bollar och klubbor används en vanlig frisbee eller en så kallad disc. ”Hålen” är inte hål i marken, utan en fastmonterad metallkorg med kedjor. Både utkast och målkorgar är tydligt markerade längs banan.

Kontakter

Bilder

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

Solna stad samarbetar med Skanska och Fabege i utvecklingen av centrala Huvudsta19.3.2021 07:52:07 CET | Pressmeddelande

Skanska Sverige och Fabege förvärvar tillsammans cirka 150 000 kvadratmeter mark, som friläggs när Mälarbanan byggs ut och delar av järnvägen förläggs i tunnel. Det skapar förutsättningar för en omfattande stadsutveckling med 1 000 nya bostäder och 2 000 nya arbetsplatser mitt i centrala Huvudsta. Kommunstyrelsen i Solna förväntas den 29 mars 2021 besluta om överenskommelser med Skanska Sverige och Fabege.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum