Patrik Haggren

Ny barnbok med direktkanal till kungen

Dela

2021 blev premiäråret för två nya barnbokskaraktärer: Fabian Pang och Sussi. I berättelsen får de båda barnen ett överraskande besök av Sveriges ”kung Hubertus.” I boken följer, från och med årsskiftet, en direktkanal till Sveriges kungahus i form av en ”gyllene brevlåda”, med. Ett hårt vik-kuvert som barnet kan skriva en hälsning i, sätta på frimärke och lägga på brevlådan – och det kommer direkt till kungahuset.

”Varje barnbok behöver magi och jag har märkt att barn som läst boken om kung Hubertus även vill skriva något till vår riktiga kung. Nu hjälper vi därför unga läsare att skriva en hälsning till kungen.” säger Patrik Haggren, bokens författare.

”Fabian Pang och Sussi kommer att få besök av många framstående personer i kommande berättelser och varje bok kommer att innehålla en ”hemlig dörr” direkt till den verkliga motsvarigheten till personerna i äventyren.” 

Om boken:

Fabian Pang och Sussi träffar Kungen är (förmodligen) den första svenska barnbok där landets statschef har en huvudroll - i boken heter han "Hubertus".

Av misstag lyckas bokens unga huvudpersoner, med hjälp av en kortvågsradio från 1950-talet, lura kung Hubertus ur kurs vilket resulterar i att han och hans Säpo-vakter hamnar i barnens lilla by, Lindby. Deras helg med Sveriges kung blir ett äventyr de sent ska glömma och i Lindby kommer det länge att pratas om när landets kung lyckades vandalisera Gunnarssons ladugårdsvägg. Boken har illustrerats av Marianne Sund.

Om författaren

Patrik Haggren är debutant och skriver för både barnet och för den vuxne som läser för sina barn. Hans ledord är att ”högläsning är en av de viktigaste saker du kan göra för ditt barns framtid”. Förutom att skriva arbetar Patrik med engagemang inom politik och för bibliotek samt renoverar just nu även ett gammalt brunnshotell i Porla brunn.

Läs mer om boken hos förlaget:

https://www.idusforlag.se/fabian_pang_och_sussi_traffar_kungen

Kontakter

Patrik Haggren
0721 74 80 10
patrik.haggren@gmail.com

Bilder

Om

Patrik Haggren
Patrik Haggren
Skogsvägen 16
177 40 Järfälla

Följ Patrik Haggren

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.